NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Gradonačelnik Ivan Penava obišao novi pogon tvrtke Ricosta Croatia

Gradonačelnik Grada Vukovara sa svojim suradnicima obišao je prošireni pogon tvrtke Ricosta Croatia koja je poslovanje u Vukovaru započela 1. siječnja 2016. godine s 64 zaposlena djelatnika.

Zbog uspješnog rada tvrtke, ali i zadovoljavanja uvjeta proizvodnje i kvalitete, tvrtka je kupila susjedno zemljište s namjerom proširenja poslovanja i izgradnje nove tvornice. Pogon je proširen halom veličine 1.400 metara kvadratnih i vrijednosti 8 milijuna kuna, a ove je godine nabavljeno i dodatnih  40 strojeva u vrijednosti oko 1.350.000 kuna.

U Ricosti Croatia trenutno je zaposleno 124 djelatnika, od čega je samo u prošlom mjesecu zaposleno 12 novih te prema riječima prokuristice Anice Dorkin u planu je proširivanje proizvodnje i zapošljavanje dodatnih djelatnika odgovarajuće stručne spreme.

-Ovdje u Vukovaru smo već pet godina. U ovome trenutku imamo 124 zaposlena djelatnika i bavimo se proizvodnjom, krojenjem i šivanjem dječje obuće. Polako se širimo i plan nam je dosegnuti broj od 150 zaposlenih. Nama trebaju stručni ljudi, pomoć od Grada i Zavoda za zapošljavanje, kako bi dobili ili obučili pojedince. Stari dio Ricoste prenamijenili smo u skladište, garderobe i druge naše prostorije. Proširenjem radnog prostora proizvodnju smo povećali sa  750 na 1.150 pari obuće dnevno – rekla je Anica Dorkin te dodala kako su u ožujku 2020. godine zbog pandemije koronavirusa zabilježili gubitak od oko 35.000 eura.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako se Ricosta sa svojim pogonom gura u prvi plan te da mu je drago što obućarsku djelatnost zadržavamo u Gradu Vukovaru.

-Doista je zadovoljstvo vidjeti da se ova prozvodnja dobro razvija. Izuzetno nam je drago što se Ricosta Croatia sa svojim vukovarskim pogonom gura u prvi plan među pogonima koje Ricosta ima izvan Njemačke te što zadržavamo ovu djelatnost u Vukovaru. Korijeni obućarske industrije su u Borovu, no razvijaju se nova poduzeća koja baštine tu djelatnost, a na nama je kao Gradu nastaviti jednako kao do sada, kroz programe poticaja u gospodarstvu biti dostupni našim gospodarstvenicima te im jačati položaj na tržištu i njihovu konkurentnost. Kroz suradnju s Vladom Republike Hrvatske pokušali smo implementirati novi zakon koji bi poduzetnicima skinuo barijere iz aspekta poticaja i olakšica, ali nažalost to nismo uspjeli. Jedino kroz jačanje konkurentne pozicije svojih tvrtki na tržištu možemo osigurati gospodarski razvoj Vukovara – rekao je Penava te dodao kako je broj zaposlenih u Vukovaru unatoč koronakrizi u plusu.

Pročitano 715 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija