Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa u PU

Ilustracija Ilustracija Foto: MUP RH

Po prvi puta ove godine 21. listopada se obilježava kao Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa i to u deset gradova diljem Hrvatske, a s obzirom da u našoj županiji nije odabran niti jedan grad, preventivno – represivna akcija se provodi na području cijele PU vukovarsko-srijemske. Po riječima policijskog službenika za preventivu u cestovnom prometu ove PU, Borisa Klineca, akcijom je namjera spriječiti i sankcionirati najteže prekršaje, posebice takozvane „četiri glavne ubojice u prometu“ – brzina, alkohol, nevezanje pojasom i nepropisno korištenje mobitela.

- Vozačima smo prigodno uručili osvježivače zraka koji na sebi imaju oblik mobitela, ograničenja brzine, sigurnosnog pojasa i čašice koja upućuje da se ne konzumira alkohol prije i za vrijeme upravljanja motornim vozilom. Također želimo poručiti svim sudionicima u prometu da se pridržavaju prometnih propisa kako bi sretno stigli do cilja – rekao je Klinec.

Ove godine vukovarsko-srijemska policija bilježi manji broj prometnih nesreća i smrtno stradalih osoba. Prema statističkim podatcima u prvih devet mjeseci ove godine smrtno je stradalo 11 osoba, a u istom periodu prošle godine 16. Broj prometnih nesreća smanjen je za 21 posto, a također je smanjen i broj ozlijeđenih osoba, dok je jednak broj teško ozlijeđenih.

Nažalost, statistika pokazuje da su prometne nesreće i dalje ubojica broj jedan mladih ljudi u dobi između 10 i 25 godina. Stoga je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, pri obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, posebnu pozornost obratilo na mlade i buduće vozače.

Pročitano 527 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI