Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Najbolji polaznik Zapovjedno- stožerne škole Blago Zadro donirao vukovarsku obitelj

Gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava  uručio je  najboljem polazniku 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro", satniku Krešimiru Sudariću Plaketu Grada Vukovara i novčanu nagradu od 5000 kuna za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile i vukovarskog heroja Blagu Zadru.

-Današnjim činom nastavljamo tradiciju koju smo pokrenuli s Hrvatskim vojnim učilištem i Ministarstvom obrane ustanovivši  ovu nagradu i Plaketu Grada Vukovara koja se dodjeljuje najboljem polazniku Zapovjedno-stožerne škole „Blago Zadro“ koji potom novčani dio donira obitelji s područja Vukovara. Grad Vukovar pomaže obitelji Hrček već niz godina, no nažalost pomoć je potrebna u puno većoj mjeri,“ rekao je gradonačelnik Penava. On je zahvalio general-pukovniku Mati Pađenu i satniku Krešimiru Sudariću na dolasku u Vukovar i humanoj gesti.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Mato Pađen zahvalio je gradonačelniku Grada Vukovara Ivanu Penavi i Gradskome vijeću Grada Vukovara na dodjeli Plakete Grada Vukovara najboljem polazniku 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro".

-S ponosom ističem da Zapovjedno-stožerna škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ nosi ime po junaku i legendi Domovinskog rata i obrane Vukovara te na taj način služi i kao inspiracija polaznicima, ali ujedno i kao sjećanje na sve što je Vukovar dao u obrani i stvaranju Domovine Hrvatske,“ rekao je general-pukovnik Pađen.

Sudarić:Želim da malom Lovri ova donacija pomogne u njegovoj najvećoj životnoj borbi

Satnik Sudarić odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5.000 kuna, a koji mu pripada uz gradsko priznanje, dodijeliti peteročlanoj obitelji Hrček koju čine majka Snježana i otac Igor te troje djece od kojih je najmlađe, sin Lovro, dijete s posebnim potrebama. Lovro je rođen kao nedonošče te je 3 mjeseca proveo u inkubatoru. Njegov razvoj praćen je višestrukom liječničkom dijagnozom. Lovro se izborio za život, no svaki njegov dan je ispunjen brojnim borbama te mu je  skrb potrebna 24 sata dnevno.

-Vrlo sam ponosan što sam danas u Vukovaru. Kao osobu i kao hrvatskog vojnika čini me sretnim kada mogu nekome pomoći. Maleni Lovro Hrček je danas osoba kojoj ću pokušati pomoći ovom donaciji. Želim mu sve najbolje i nadam se da će mu ova donacija pomoći u njegovoj najvećoj životnoj borbi.-  rekao je satnik Sudarić zahvaljujući se Gradu Vukovaru na mogućnosti da još jednom pokaže da je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod.

Snježana Hrček, Lovrina majka, zahvalila se general-pukovniku Pađenu i satniku Sudariću na donaciji koja obitelji mnogo znači. Ona je također zahvalila i gradonačelniku Ivanu Penavi, njegovoj zamjenici Ivani Mujkić kao i Savjetu za branitelje koji su kako je rekla uvijek uz njih kad im je najpotrebnije.

Pročitano 552 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI