Ispiši ovu stranicu

Predsjednik odlikovao darivatelje krvi

Vijest o odlikovanjima objavio je Ured predsjednika Vijest o odlikovanjima objavio je Ured predsjednika HRV

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskoga Crvenog križa povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.

Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske odlikovao je 195 darivatelja krvi, muškarce s više od stotinu darivanja i žene s više od 75 darivanja.  

U priopćenju iz predsjednikova ureda ističe se da je HCK utemeljitelj dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj te, osim što promiče dobrovoljno darivanje krvi, organizira i provodi akcije darivanja krvi te okuplja darivatelje.

U 2019. ukupno je u cijeloj Hrvatskoj prikupljano 195.535  doza krvi, od čega je u organizaciji društava Crvenog križa prikupljeno čak 157.230 doza krvi.

Ured predsjednika ističe da je Hrvatska jedna je od rijetkih zemalja koja, zahvaljujući dobrovoljnom darivanju krvi, osigurava dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.    

Predstavnici HCK-a upoznali su predsjednika i s drugim programima humanitarnog djelovanja, prije svega pružanjem materijalnih i financijskih dobara socijalno ugroženim osobama s ciljem podmirivanja osnovnih životnih potreba.

Pritom se nastoji poboljšati njihova kvaliteta života, zdravlje, stanovanje, prehrana te uvjeti školovanja, stoji u priopćenju.

Pročitano 536 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun