Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Iz Vukovara za Zagreb šalje se sve veći broj uzoraka za testiranje na COVID-19

Broj zaraženih koronavirusom raste iz dana u dan kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini. Stoga i COVID -19 ambulanta u Vukovaru  bilježi svakim danom sve veći broj uzoraka koje šalju na testiranje u Zagreb, doznajemo od ravnatelja Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinskoga.

- Broj uzoraka do kraja ovoga mjeseca prijeći će 1.000 komada. Mi ih šaljemo na testiranje u Zagreb i do sada su nam rezultati stizali u roku od 24 sata, no bojim se kako će se sada to vremensko razdoblje produžiti kako se povećava broj zaraženih osoba.- rekao je Lohinski.

Lohinski je naglasio kako proteklih dana COVID-ambulanta u Vukovaru ima problem s nabavkom potrebnoga materijala za uzimanje briseva.

-Riječ je o materijalu potrebnome za uzimanje briseva čija je nabavka trenutno problematična no vjerujem kako će se ubrzo to normalizirati- rekao je ravnatelj Doma zdravlja Vukovar te naglasio kako COVID 19 ambulanta radi svakodnevno osim nedjelje, od 7 do 15 sati, te da se osobe koje imaju simptome najprije jave svome liječniku obiteljske medicine.

Ravnatelj Doma zdravlja Vukovar poručio je građanima da budu odgovorni te da se pridržavaju epidemioloških mjera i naputaka Stožera civilne zaštite kako bi sačuvali sebe ali i druge od moguće zaraze COVID-om 19.

Pročitano 669 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI