Ispiši ovu stranicu

Na osječko-baranjskom području četvero preminulih, a novozaraženih koronom je 96

Na osječko-baranjskom području četvero preminulih, a novozaraženih koronom je 96 Foto: Arhiv HRV-a

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 96 osoba, a testirano je ukupno 393 uzorka (270 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 123 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ). Četiri osobe su preminule,  navodi se u priopćenju osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

Najviše pozitivnih nalaza ponovno je u Osijeku (30), odnosno s prigradskim naseljima broj se penje na 40 (Tenja 4, Josipovac 3, Višnjevac 2 i Sarvaš 1).

Veliki broj novopozitivnih jučer je utvrđen na području Grada Valpova  i to pet u samom gradu, dvije osobe su iz Marjančaca, a čak devet iz Šaga gdje je virus probio u dom za starije i nemoćne s ukupno 51 korisnikom te je u tijeku intenzivna epidemiološka obrada.

Čepin bilježi osam novopozitivnih osoba, Antunovac tri, po dvije zaražene osobe su iz Baranjskog Petrovog Sela, Belišća, Bizovca i Krčenika, a po jednu novopozitivnu osobu imaju Bilje, Bočkinci, Bokšić, Dalj, Đakovo, Kešinci, Kitišanci, Laslovo, Našice, Punitovci, Sveti Đurađ, Široko Polje, Šumarina i Vladislavci,

U Respiracijskom centru Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer su preminule četiri osobe koje su, uz druga teža oboljenja, imale i COVID-19. Riječ je ženi iz Đurđenovca rođenoj 1944. godine, muškarcu iz Vukojevaca rođenom 1955. godine, muškarcu iz Osijeka rođenom 1959. godine te muškarcu iz Đakova rođenom 1952. godine.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 83 osoba koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 12 na respiratoru. Devet oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 30 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.259 osoba.

Policija je obavila 35 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, no svi provjeravani zatečeni su na prijavljenoj adresi.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije ponovno poziva građane na striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Upozorava kako je trenutna situacija izrazito ozbiljna te zahtijeva odgovorno ponašanje baš svih građana.  

Pročitano 567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar