Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Držali životinje bez nadzora i zaradili prekršajne naloge

Na području PU vukovarsko-srijemske jučer su zabilježena tri prekršaja držanja životinja bez nadzora iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Oko 10 sati u ulici M. Gupca u Tovarniku pas u vlasništvu 60-godišnjakinje, progrizao je ogradu kojom je ograđeno dvorište obiteljske kuće, izašao iz dvorišta i napao je 64-godišnjaka, no nije ga ugrizao.

Oko 12,30 sati u ulici Lj. Posavskog u Vinkovcima pas, vlasništvo 40-godišnjakinje, preskočio je ogradu dvorišta te ugrizao 65-godišnjaka za lijevu nogu dok je oko 13,30 sati u Ulici braće Radić u Gradištu, pas vlasništvo 42-godišnjakinje, izašao je iz dvorišta kroz nedovoljno osigurana ulazna vrata te napao 20-godišnjaka koji je potom pozvao policiju.

Policija je vlasnicima pasa uručila obavezne prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja.

Iz policije vlasnicima kućnih ljubimaca skreću pozornost na primjeren način držanja životinja (adekvatan prostor, mogućnost kretanja, veterinarski nadzor, označavanje i sl.), kao i na način kretanja prilikom šetnje, posebice na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi i djece (parkovi, izletišta, javna okupljanja i sl.), a sve s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica i ugrožavanja sigurnosti građana.

        

Pročitano 471 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI