Ispiši ovu stranicu

Na Pravoslavnom groblju u Vukovaru izgrađena nadstrešnica

Na Pravoslavnom groblju u Vukovaru izgrađena nadstrešnica Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je sa suradnicima novoizgrađenu ispraćajnu nadstrešnicu na Pravoslavnome groblju. Riječ je o jedinom groblju, od sedam na području grada Vukovara o kojima brine tvrtka Komunalac d.o.o., a koje, zbog položaja i ograničenog prostora,  nije imalo kapelu za potrebe posljednjeg ispraćaja preminulih osoba.

-Temeljem brojnih upita naših sugrađana i vijećnika u Gradskome vijeću, a u cilju što kvalitetnijeg i dostojanstvenijeg ispraćaja preminulih osoba, odlučili smo pronaći rješenje ovoga problema u vidu izgradnje nadstrešnice koja se svojim dimenzijama, kvalitetom i izgledom uklapa u ambijentalnu cjelinu groblja – rekao je gradonačelnik te dodao kako vjeruje da će građani koji na ovome groblju imaju svoje najmilije biti zadovoljni provedenim radovima.
-Bilo nam je u interesu, što uvijek ponavljamo, u svaki kvart, igralište, groblje…. dovesti isti standard… - poručio je Penava te dodao kako su i oko crkve svete Petke na Dobroj vodi na zahtjev sugrađana postavljene nove klupe i koševi za otpad, a završena je i izgradnja prve faze prometnice do crkve. 

Na novinarski upit hoće li se ove godine održati Kolona sjećanja, odgovorio je da hoće, ali pridržavajući se epidemioloških mjera.
- Nama je Dan sjećanja nešto što uopće ne dolazi u obzir da se ne obilježi i da Kolone sjećanja ne bude. Iz Grada šaljemo poruke da u Koloni, kojom se obilježava stradanje Vukovara u Domovinskom ratu, nema mjesta nikakvim tenzijama,ni kada je politika u pitanju, niti kad je korona u pitanju. Pozorno ćemo pratiti epidemiološke mjere i upute te ih se pridržavati nastojeći smanjiti rizik zaraze na najmanju moguću mjeru. Iznaći će se kompromis kako bi Kolone sjećanja bilo, a s druge strane da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i pokazala odgovornost prema svim sudionicima kolone, zaključio je Penava.

Radove na izgradnji nadstrešnice izvela je tvrtka Komunalac.d.o.o., a troškovi materijala i izgradnja  iznose 68.000 kn uvećano za PDV.
-Nadstrešnica je bruto površine 48 m2, tlocrtnih dimenzija 6,00 x 8,00 m, a temeljena  je armirano-betonskom podnom konstrukcijom i opločena betonskim kockama, dok je konstrukcija izrađena od kvalitetne, obrađene drvene građe – pojasnio je direktor tvrtke Komunalac Igor Štrangarević te apelirao na sve građane da se tijekom posjeta grobljima pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, posebice nošenja zaštitnih maski.

Pročitano 517 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić