Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Koronavirus ušao u vinkovačke domove za stare i nemoćne osobe

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, Kata Krešić izvijestila je  kako je koronavirus  prisutan u dva vinkovačka doma za starije i nemoćne te je napomenula kako je u našoj županiji  jako puno osoba s nepoznatim izvorom zaraze zbog čega je teže kontrolirati bolest u općoj populaciji.

-U Domu za stare i nemoćne osobe Vinkovci za sada imamo 15 pozitivnih korisnika i 3 djelatnika, a u privatnom domu “Dobri dom” imamo za sada 8 pozitivnih korisnika. Virus je ušao i u najosjetljiviju populaciju, tamo gdje ga doista ne želimo. Dugotrajno visoki broj novooboljelih na našem području doveo je do toga da virus može ući i u takve sustave kao što su domovi za stare i kao što je sustav zdravstva. Dakle, zahvaćena je cjelokupna populacija“, napominje Krešić i dodaje kako su uzeti brisevi ostalih djelatnika i korisnika, a rezultati se još čekaju.

Krešić je ponovo apelirala na strogo pridržavanje epidemioloških mjera naglasivši kako na taj način možda ne možemo u potpunosti izbjeći virus ali ga možemo značajno ublažiti.

To znači držati distancu od dva metra i u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Jednako je važno prati ruke što je najbolja mjera, a ako nismo u mogućnosti onda dezinficirati, kao i ne dolaziti u bilo kakav bliski kontakt s osobama izvan članova obitelji. Molimo sve osobe da nepotrebno ne odlaze na mjesta okupljanja jer i na malim okupljanjima postoji rizik da se zarazimo“ podsjetila je  Kata Krešić.

Apelirala je na oboljele da prilikom dolaska pozitivnog nalaza odmah kontaktiraju svoga liječnika i dobro promisle o kontaktima 48 sati unazad od pojave simptoma te uputila poruku  da čuvamo sebe ali i druge

-To je nešto što ovoga trenutka pokazuje našu razinu humanosti, našu razinu čovjekoljublja, našu razinu predanosti jednih drugima i one prave istinske ljudske blizine koja je uvijek moguća bez obzira što nije moguća fizička blizina. Bez sudjelovanja svakog pojedinca nema tih mjera i pridržavanja preporučenih mjera, nema tih mjera u sustavu zdravstva koje ovo mogu zaustaviti.- naglasila je Krešić. U posljednja 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je  88 novooboljelih osoba.

Pročitano 673 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI