Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Prioritet projektima koji nose radna mjesta

 Župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci, gdje je razgovarao s načelnikom Općine Jakšom Šestićem o projektima na području te općine.

Među temama spomenuti su i projekti Centar za preradu GMO free soja, izgradnja ceste, Svetište Šumanovci, projekti škole, staračkog doma, te izgradnja Muzeja Cvelferije.

-Tijekom posjete Općini Drenovci namjera nam je saslušati koji su projekti u pripremi i koji se projekti provode na području općine kako bi se uskladio Plan razvoja i pratila njihova realizacija.- rekao je župan Galić.

Načelnik Šestić je naglasio kako se želi dati prioritet projektima koji nose radna mjesta za ostanak mladih na ovom području.

-U tijeku su brojni projekti na području naše općine, a do kraja 6 mjeseca imati ćemo projektnu dokumentaciju za izgradnju Muzeja poplave u Račinovcima. Za Muzej Cvelferije u Drenovcima imamo građevinsku dozvolu a vrijednost ovoga projekta je 32, 5 milijuna kuna.-naveo je Šestić.

Općina Gunja započinje s realizacijom poslovne zone

Župan Galić, sa suradnicima  potom je  bio i u radnoj posjeti Općini Gunja, gdje je o projektima razgovarao  s načelnikom Općine Antom Gutićem.

Među najvažnijim projektima za Općinu Gunja bila je realizacija Poslovne zone. „Velebit“.  Projekt je ukupne vrijednosti 18.999.998,00 kuna (2.533.333,00 EUR), a cilj projekta je održivi gospodarski rast i razvoj. Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju izgradnju vodopskrbnog cjevovoda, zatvorenog gravitacijskog kanala fekalne odvodnje, tlačnog kanalizacijskog cjevovoda fekalne odvodnje, crpne stanice fekalne odvodnje, zatvorenog gravitacijskog kanala oborinske odvodnje, plinske instalacije, asfaltiranje, javne rasvjete, telekomunikacijske infrastrukture te izgradnju crpne stanice. Početak provedbe projekta predviđen je u siječnju 2021. godine.

Sastanku je također nazočio župnik župe sv. Jakova, apostola u Gunji, vlč. Ivan Živić, koji je ujedno i upravitelj svetišta Šumanovci, te je tom prigodom rekao kako je u planu projekt obnove kružnog toka i zamolio pomoć za sufinanciranje drugog dijela Križnog puta. Župan Galić je tom prigodom izjavio kako najnerazvijeniji dio županije sada ima veliku priliku za financiranje projekata kroz novi Program oporavka Europske unije

-Plan razvoja Općine Gunje usklađen je sa Županijskom razvojnom strategijom te postoji prilika za organizaciju brojnih projekata i tu ćemo pomoći Općini prije svega kroz projekt gospodarske zone. Tu je i projekt obnove svetišta Šumanovci, obnove crkve i brojni drugi projekti. naglasio je Galić.  

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI