Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Medved posjetio Vukovarski vodotoranj

Ministar Medved u posjeti Vodotornju Ministar Medved u posjeti Vodotornju Foto: J. Vrdoljak

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u pratnji ministra obrane Marija Banožića, posljednjeg zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića – Mladog Jastreba, te gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave, posjetio je novootvoreni obnovljeni Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva.

Tom je prigodom izrazio uvjerenje da će Vukovarski vodotoranj, kao što je bio i u Domovinskom ratu tako i sada biti simbol zajedništva, snage, sigurnosti i perspektive.

- Svi moramo biti ponosni na dovršetak njegove obnove –izjavio je ministar Medved, podsjetivši kako je Vlada projekt obnove Vodotornja podržala od samog početka te da je na sjednici održanoj 2016. u Vukovaru donijela odluku o podršci projektu u kojoj god to mjeri bude potrebno te je u njegovu obnovu uložila više od 20 milijuna kuna.

- Kao što je do sada bio simbol hrvatskog zajedništva, uvjeren sam da će Vodotoranj to biti i u budućnosti. Ovo je izrazito snažan doprinos očuvanju sjećanja na žrtvu i herojsku obranu Vukovara - izjavio je Medved nakon što je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, zajedno s ministrom obrane Mariom Banožićem i posljednjim zapovjednikom obrane Vukovara Brankom Borkovićem položio vijenac i upalio svijeću u povodu blagdana Svih Svetih.

Ministar Medved je također rekao kako obnovljeni Vodotoranj šalje snažnu poruku hrvatskom narodu da gradimo društvo perspektive, ali da ne zaboravljamo povijest i žrtvu u Domovinskom ratu.

- Iznimno sam radostan jer je Vodotoranj velebno djelo prepuno simbolike i vjerujem da će za buduće generacije biti ono što je bio i u Domovinskom ratu i tijekom obnove - simbol zajedništva, snage, sigurnosti i perspektive - rekao je Medved nakon posjete Vodotornju.

Također je govoreći o ovogodišnjem obilježavanju 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, podsjetio je kako je Vlada prošle godine taj dan proglasila državnim praznikom i neradnim danom.

- Ono što je specifično za ovu godinu je pandemija koronavirusa koja nas usmjerava i ograničava u organizaciji svih događanja pa tako i u ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja. Grad Vukovar je napravio nekoliko prijedloga, a ja sam za slijedeći tjedan sazvao sastanak u ministarstvu na koji sam pozvao i gradonačelnika Vukovara i načelnika Škabrnje, kao i ravnatelja HZZO-a. Analizirati ćemo sigurnosnu situaciju u trendu kretanja novozaraženih i uvjeren sam da ćemo u zajedništvu donijeti  program koji će biti prilagođen epidemiološkoj situaciji – izjavio je Medved.

Pročitano 607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI