NAJNOVIJE
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Na koronavirus u OBŽ pozitivna 171 osoba

  • Nedjelja, Stu 01 2020
  • Piše: 

U zadnja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 171 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 444 uzoraka, i to 342 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 102 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ. Na žalost, jučer su preminule dvije muške osobe iz Osijeka, obje hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a. Rođeni su 1937., odnosno 1948. godine, a uz COVID-19 imali su i druga teža oboljenja.

Najviše pozitivnih nalaza ima u Osijeku (56), odnosno 69 s prigradskim naseljima (Josipovac šest, Tenja četiri i Višnjevac tri osobe). Slijede Đakovo 14 (23 s prigradskim naseljima Piškorevci osam i Široko Polje jedna osoba), Valpovo 11 (14 s prigradskim naseljima Marjančaci, Nard i Šag), Belišće osam (11 s prigradskim naseljima Gat dvije osobe i Bistrinci), Donji Miholjac šest (sedam s prigradskim naseljem Rakitovica), Našice i Čepin po šest ,a po tri osobe imaju Darda i Selci Đakovački.

Po dvije novozaražene osobe su iz Ernestinova, Forkuševaca, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Trnave i Vrbice,a po jednu imaju Antunovac, Beli Manastir, Breznica Đakovačka, Brođanci, Čamagajevci, Dalj, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koritna, Kućanci, Kunišinci, Ladimirevci, Niza, Petrijevci, Podgajci Podravski,  Podolje, Satnica i Vladislavci.

Novopozitivnim osobama jučer je obuhvaćeno 43 naselja.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 112 osoba koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 20 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata oboljelih od COVID-a.

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 12 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.451 osoba.

Policija je provela 19 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, međutim kršenje te mjere utvrdila je nakon provjere dojave građana za dvije osobe iz Našica.

Pročitano 687 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija