Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Bespovratne potpore u poljoprivredi za 25 OPG-a

Gradonačelnik Penava uručuje ugovor Gradonačelnik Penava uručuje ugovor Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić uručio je ugovore za 25 OPG-ova koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore putem Programa bespovratnih potpora u poljoprivredi na području grada Vukovara za 2020.g. Ovakva vrsta potpore dodjeljuje se već šestu godinu za redom.

- Važno je za ovu godinu reći da smo u proračunu izdvojili 800.000 kuna za tu namjenu za što se javilo 25 OPG-ova koja će dobiti sredstva, a najveći ostvareni iznos po OPG-u je 80.000 kuna. Kada smo prije šest godina implementirali ove mjere, OPG-ovci su prve godine povukli 40.000 kuna, a iz godine u godinu se iznos povećavao da bi  došli do iznosa od 800.000 kuna – rekao je gradonačelnik Penava.

Javni poziv objavljen je 3. kolovoza 2020., a sadrži 7 mjera putem kojih Grad Vukovar sufinancira dio troškova, rekla je pročelnica odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, Marijana Grubišić.

- Ovime sufinanciramo dio troškova nabave mehanizacije, opreme, plastenika, staklenika, osiguranje usjeva, nasada i stoke, nabavu višegodišnjih biljaka,  pčelarske opreme, edukaciju i stručno osposobljavanje poljoprivrednika, pripremu projekata za financiranje iz fondova EU, izgradnja ili adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju, opremanje gospodarskih objekata  i slično, tako da doista imamo široki spektar i vjerujem da svatko može naći nešto za sebe – izjavila je Grubišić.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja proračunskih sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2020. S obzirom da još nisu utrošena sredstva, svi poljoprivrednici koji planiraju ulagati u ovoj godini mogu se još uvijek javiti na javni poziv.

Najtraženija mjera do sada je Mjera 1 – „Potpore za ulaganja u materijalnu imovinu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima povezana s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom“, a kojom se  sufinancira većinom poljoprivredna mehanizacija.

Čak 25 OPG-ova ostvarilo je pravo na bespovratne potpore putem Programa bespovratnih potpora u poljoprivredi na području grada Vukovara za 2020.g. što za sada iznosi ukupno 610.201 kuna proračunskih sredstava namijenjenih u ovu svrhu.

Pročitano 518 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI