Ispiši ovu stranicu

I ove će godine "Vukovarsko svjetlo mira" obasjati Ulicu grada Vukovara u Zagrebu

Proteklih 13 godina obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu, pod sloganom: "I reći ću Vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR" organizira Klub veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje u suradnji sa udrugama iz Domovinskog rata grada Zagreba. U sklopu toga, i ove je godine „Vukovarsko svjetlo mira“ otišlo u Zagreb i to s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

  - Program je isti, samo je broj ljudi manji zbog trenutne epidemiološke situacije. Uzimamo svjetlo mira i nosimo ga u Zagreb te ćemo tim svjetlom upaliti lampione duž Ulice grada Vukovara u Zagrebu koja je duga devet kilometara. Moram reći i da sam ponosan što nam je u rujnu uručena plaketa Grada Vukovara. Mi nismo Vukovarci, ali volimo ovaj grad kao da je naš. Nećemo se nikad moći dovoljno odužiti za sve ono što je Vukovar učinio za Hrvatsku. – rekao je Drago Tomašić, dopredsjednik kluba veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje.

62a17d8f c3ae 4e86 9a63 d9ccb965ca27

U svojoj posjeti Vukovaru članovi Kluba posjetili su Bogdanovce i Velepromet gdje su zapalili svijeće i time odali počast žrtvama Domovinskog rata kao i na Memorijalnome groblju nakon kojeg su se uputili do crkve sv. Filipa i Jakova i križa na ušću Vuke u Dunav. Svoj boravak završili su na Trpinjskoj cesti odavanjem počasti general bojniku Blagi Zadri. Po prvi puta su imali priliku posjetiti i unutrašnjost Vukovarskog vodotornja.

Prigodnim programom, 17. studenoga članovi ovoga Kluba i članovi Udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba obilježit će, kao i svake godine, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Pročitano 1100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI