Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Epidemilologinja Kata Krešić pozvala građane da ne dolaze u Vukovar

Ravnateljica HZJZ VSŽ dr. Kata Krešić Ravnateljica HZJZ VSŽ dr. Kata Krešić Foto; Arhiva HRV-a

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić Krešić je rekla kako je epidemiološka situacija na području Vukovarsko-srijemske županije ozbiljna, dodajući kako o tome, osim broja novooboljelih, svjedoči i udio pozitivnih u ukupno testiranim osobama.

- U proteklih 14 dana on je iznosio u prosjeku 30 posto, međutim, ono što zabrinjava jest da je u zadnjih sedam dana udio pozitivnih u ukupnom dijelu testiranih osoba iznosio 36 posto u odnosu na 28 posto u tjednu prije. To upozorava na porast trenda novooboljelih – rekla je Krešić naglasivši kako je posljednji tjedan na vukovarskom području epidemiološka situacija pogoršana te da je u posljednjih 14 dana samo u gradu Vukovaru registrirano više od 220 novooboljelih, a u posljednjih sedam dana više od 140, što čini oko 25 posto među oboljelim osobama u tom razdoblju u Vukovarsko-srijemskoj  županiji.

- Među oboljelima imamo jako puno onih s nepoznatim izvorom zaraze, što upozorava na izrazito prisutan horizontalni prijenos virusa i na vrlo lako zaražavanje, naročito na mjestima okupljanja. I zato, s epidemiološkog aspekta, molimo osobe da ne odlaze na mjesta okupljanja, a kada je riječ o Danu sjećanja na žrtve Vukovara, molimo da ostanu kod svojih kuća, zapale svijeće i izlože ih u prozorima i dostojanstveno u krugu obitelji odaju počast našim poginulim braniteljima i žrtvama Vukovara – poručila je Krešić.

Naglasila je kako nas na takvo ponašanje obvezuje žrtva branitelja za Vukovar i slobodnu Hrvatsku. 

Tajnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Kubiček pozvao je na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se dostojanstveno obilježila žrtva Vukovara u Domovinskom ratu.

Pročitano 783 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI