Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pupovac: Mi žrtve niti dijelimo, niti ih razdvajamo, one su sve naše

Pupovac: Mi žrtve niti dijelimo, niti ih razdvajamo, one su sve naše Foto: J. Vrdoljak

Srpsko narodno vijeće u čijem su izaslanstvu bili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Boris Milošević, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić i članica udruženja Protiv zaborava, Radojka Mrkšić, položili su vijenac u Dunav na obali kraj restorana Vrške, odajući počast žrtvama koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991.-1995. godine.

- Ovdje sam s potpredsjednikom Vlade i dojučerašnjim predsjednikom SNV-a Borisom Miloševićem kako bih pokazao da neovisno o tome kada, koji dan i na kojim mjestima polagali vijence, mi žrtve niti dijelimo, niti ih razdvajamo. One su sve naše -  rekao je Pupovac.

Potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević je rekao kako u Vukovar dolazi s dubokim poštovanjem prema gradu i svim žrtvama koje su stradale na ovom području.

-Moja poruka je da je važno nastaviti politiku mira koju smo započeli u ovoj Vladi i atmosferu pomirenja i dijaloga kako bi sve žrtve bile prihvaćene kao zajedničke - poručio je Milošević. 

 

Matic

Izaslanik predsjednika Srbije ,Veran Matić je rekao kako je još 1991. bio u antiratnom pokretu i osuđivao sve ono što se događalo u Vukovaru.

- Uvijek kad prođem ovim krajem i mjestima stradanja imam potrebu izraziti pijetet i poštovanje prema žrtvama. Zbog toga sam i danas ovdje zajedno s predstavnicima SNV-a i Vlade Hrvatske, a doći ću i sutra na komemoraciju iz istih razloga. Jako je važno da imamo poštovanje prema žrtvama i da imamo solidarnost prema obiteljima žrtava - izjavio je Matić.

Dodao je da je važno da se još uvijek radi na pronalasku nestalih kojih je samo s područja Vukovara 325.  Također je izrazio veliko žaljenje zbog svega što se događalo ovome gradu i građanima ovog grada. Izaslanstvo je položilo vijence i na spomen obilježju Ovčara, a za sve žrtve Milorad Pupovac je zapalio svijeće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.

Pročitano 557 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI