Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo HDZ-a položilo vijenac i upalilo svijeću za žrtve Vukovara u Domovinskome ratu

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice je na čelu s glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem položilo je vijenac i upalilo svijeće na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata u povodu 29. obljetnice žrtve Vukovara 1991.

-Hrvatska demokratska zajednica odaje počast žrtvi Vukovara, kao i svim žrtvama koje su u Domovinskome ratu položile svoje živote za slobodu i neovisnost  Hrvatske.  Ovdje smo se kao jedinstvena stranka poklonili žrtvi Vukovara. Ove godine radimo velike pomake i vjerujemo kako ćemo 30. obljetnicu stradanja obilježiti na dostojanstven način i da radimo na ujedinjenju cijele hrvatske države.- rekao  je Katičić.

Nikola Mažar, povjerenik HDZ-a za Grad Vukovar naglasio je kako su vijence položili i svijeće upalili dan uoči 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. koji je od ove godine državni blagdan. On je pozvao sve  koji nose grad Vukovar i ljubav prema njemu i domovini, da sutra u krugu svojih obitelji upale svijeću, pomole se i na taj način se prisjete svih nevinih žrtava 1991. koje su pale za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

-U vrijeme pandemije koronavirusa je sigurnost svih nas najvažnija, a vjerujem kako ćemo slijedeće godine taj najvažniji i neradni dan obilježiti zajedno ovdje u Vukovaru.-rekao je Mažar.

Mario Banožić ministar obrane RH i tajnik vukovarsko-srijemskog Županijskog HDZ-a,  naglasio je  jedinstvo HDZ-a.

-Hrvatska demokratska zajednica bila je uz Vukovar od prvih dana Domovinskoga rata, kroz mirnu reintegraciju te obnovu i povratak prognanih Vukovaraca, a to je i danas. Vidljivo je kako to Vukovarci cijene- rekao je Banožić.

Pročitano 564 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI