Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar održana molitva i upaljene svijeće

Paljenjem svijeća ispred u krugu Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar te molitvom koju je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić odana je počast svim vukovarskim braniteljima i civilima stradalim u srpskoj agresiji na Vukovar 1991.Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i prisjetila se ponovo tih teških vukovarskih dana kada je  u bolnicu svakodnevno pristizalo nekoliko desetina ranjenih branitelja i civila.

-Ovo su dani kada se sjećamo jeseni 1991. svakodnevnog razaranja grada i stradanja naših sugrađana, ali su i dani kada se ponovno sretnem sa svojim prijateljima koje dugo nisam vidjela i sretna sam da su živi i zdravi. Nažalost, mi smo naučili  s tim sjećanjima živjeti- rekla je ravnateljica Bosanac.

Premjer Andrej Plenković koji je sa suradnicima nazočio molitvi ispred bolnice, zahvalio je dr. Bosanac, svim vukovarskim braniteljima jer je Hrvatska pobijedila u  Domovinskome ratu.

- Ovdje, u krugu vukovarske bolnice prisjećamo se strašnih trenutaka od prije 29 godina, kao i svih onih koji su dali život za slobodu Hrvatske, svih vukovarskih branitelja i ranjenika. Posebno želim kazati da je Hrvatska pobijedila u Domovinskom ratu, da smo slobodni i živimo u demokratskoj zemlji- naglasio  je premijer Andrej Plenković nakon molitve i paljenja svijeća kod spomenika u dvorištu bolnice.

Plenković je u ime Vlade zahvalio posljednjem zapovjedniku obrane Vukovara Branku Borkoviću, ravnateljici Vesni Bosanac, braniteljima te svim Vukovarcima i Vukovarkama. Uz premjera Andreja Plenkovića, molitvi su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, posljednji zapovjednik obrane Vukovara 1991. Branko Borković, zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić .

U kratkom programu ispred bolnice, prilagođenom epidemiološkim uvjetima, sudjelovala je i klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

Pročitano 724 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI