NAJNOVIJE
Dodjela potpore samostalnim umjetnicima

Vlada je odlučila dodijeliti potpore samostalnim umjetnicima, samozaposlenima i nezavisnim profesionalcima u kulturi te je zadužila Ministarstvo financija i Ministarstvo kulture i medija da u ovoj godini osiguraju dodatnih 20 milijuna kuna za izravne potpore kulturnom sektoru – prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 17:06)
ANKETA: Hoće li se cijepiti Vukovarci?

Do sredine siječnja prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj je primilo 45.906 osoba, sada je počelo docjepljivanje drugom dozom onih koji su već primili prvu dozu cjepiva tvrtke Pfizer.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 16:05)
Zatečen u prometu unatoč izrečenoj sudskoj zabrani upravljanja vozilom

Policijski službenici Policijske postaje Otok dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54. godišnjakom iz Komletinaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ne izvršavanje sudske odluke iz članka 311. stavka 2. KZ RH-e - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

Još 10. prosinca 2020. godine u Komletincima, ulica Braće Radića, policijski službenici ove Uprave su u nadzoru prometa zaustavili osobno vozilo marke Škoda vinkovačkih  registarskih oznaka, kojim je upravljao 54. godišnjak te su mu utvrdili nepropisno upravljanje osobnim automobilom za vrijeme dok mu je u skladu sa pravomoćnom presudom Općinskog suda u Vinkovcima izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Protiv 54. godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 15:39)
Prijavljeno oštećenje ugostiteljskog objekta u Vinkovcima

U razdoblju od 15. do 16. siječnja 2021. godine u ulici Kralja Zvonimira u Vinkovcima došlo je do oštećenja ulaznih vrata ugostiteljskog objekta, koji nije otvoren zbog poštivanja odluka Stožera civilne zaštite vezanih za epidemiju – izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 15:35)
Uhićene dvije osobe zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63- i 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Temeljem sudskog naloga provedene su dvije pretrage, izvijstila je policija. 

U subotu, 16. siječnja 2021. godine u Vinkovcima policija je provela pretragu doma, drugih prostorija i jednog osobnog automobila 54-godišnjaka, pri čemu su pronađene četiri automatske puške s tri pripadajuća prigušivača, jednu strojnicu s pripadajućim prigušivačem i jedan automatski pištolj s pripadajućim prigušivačem, ukupno 13 pripadajućih spremnika te više stotina komada raznovrsnog streljiva.

U drugoj pretrazi doma i drugih prostorija u Vinkovcima obavljenoj 17. siječnja pronađena su dva pištolja i jedan pripadajući spremnik, tri ručne bombe i jedno tijelo rasprskavajuće mine, pet spremnika za automatske puške, te nekoliko stotina komada raznovrsnog streljiva.

U obje pretrage policija je privremeno oduzela svo navedeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo.

Osumnjičeni 63- i 54-godišnjak su 17. siječnja u 18 sati predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 15:22)
Obavijest redovnim studentima s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vukovarsko-srijemska županija će u 2021. godini sufinancirati prijevoz vlakom redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji od mjesta stanovanja do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj - izvijestili su Vukovarsko-srijemske županije. 

1. Redovni studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na 4 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca.

2. Redovni studenti koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split i druga mjesta) imaju pravo na 2 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca.

3. Redovni studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na besplatnu mjesečnu kartu.

Mjesečne karte kupuju se isključivo na putničkim blagajnama kolodvora Vinkovci, a pojedinačne prijevozne karte na putničkim blagajnama i u vlaku.

Studenti koji žele ostvariti pravo sufinanciranja prijevoza trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a (ukoliko do sada nisu) i kupiti potreban profil za studente Vukovarsko-srijemske županije. Profil po cijeni od 50 kn student plaća sam i vrijedi za kalendarsku 2021. godinu (kupljeni profil bilježi sva studentova sufinancirana putovanja).

Profil Vukovarsko-srijemske županije studenti će moći izraditi isključivo na kolodvoru Vinkovci uz predočenje osobne iskaznice (prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije) i dokaza o redovnom studiranju.

Sufinanciranje prijevoza trajat će do 31.12.2021. godine ili do utroška novčanih sredstava. Ukoliko student bude zlorabio putovanja u dogovoru VSŽ s HŽPP-om izgubit će ostvareno pravo.

Za sve informacije javiti se na kontakt broj:

Kolodvor Vinkovci - 032 530 160 ili

Odjel za sport, mlade i demografiju - 032 344 300

mail: [email protected]

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 14:01)
Učenici OŠ Vladimir Nazor, od danas u energetski obnovljenoj školi

Osnovna škola Vladimir Nazor iz Vinkovaca našla se među brojnim projektima energetske obnove u gradu na Bosutu. Projekt je priveden kraju, tako da učenici drugo polugodište započinju u novoobnovljenim učionicama.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 12:20)

Nikola Mažar novi je predsjednik vukovarskog HDZ-a

Nikola Mažar novi je predsjednik vukovarskog HDZ-a Foto: Arhiv HRV-a

Na unutarstranačkim izborima, za novoga je predsjednika vukovarskoga HDZ-a izabran Nikola Mažar, prvi puta po načelu jedna član – jedan glas. Ujedno je izabran i za dopredsjednika vukovarsko-srijemske organizacije ove stranke.

Na ovim je izborima glasovalo 506 članova stranke u Vukovaru, što je po Mažarovim riječima povećanje od 80 posto u odnosu na prošle. U međuvremenu je, navodi Mažar, u vukovarski HDZ učlanjeno 200-tinjak novih članova, nakon što je stranku u svibnju ove godine napustio dio članova na čelu s Ivanom Penavom. Podsjetimo, tada je Mažar koji inače obnaša dužnost državnoga tajnika za obnovu i stambeno zbrinjavanje, imenovan povjerenikom stranke.

Zahvaljujući članstvu na iskazanome povjerenju, Mažar je za HRV istaknuo da pred vukovarskim HDZ-om stoji nastavak gospodarskih projekata i kapitalnih ulaganja u grad.

- Velikim izlaskom na unutarstranačke izbore, članovi i članice su iskazali i svoje demokratsko pravo, ali i odgovornost prema HDZ-u. Pokazali su da žele aktivno sudjelovati te poslali snažnu poruku zajedništva i jedinstva koje nam je sada i najpotrebnije. Zahvaljujem im se na ukazanome povjerenju. Nakon parlamentarnih izbora na kojima je HDZ u Vukovaru osvojio najveći broj glasova, preko 3000, građani su našu stranku prepoznali kao pobjedničku snagu u našem gradu. Pred nama je nastavak i svih gospodarskih projekata i kapitalnih ulaganja u Vukovar od strane Vlade RH koja će snažno nastaviti sa svime onime što je potrebno vezano za gospodarstvo, socijalnu i komunalnu infrastrukturu i otvaranje radnih mjesta. Prije svega se to odnosi na pomoć gospodarstvenicima i poduzetnicima da zajedno prevladamo ove COVID-19 prepreke kako bi se sačuvala radna mjesta. Vjerujem da ćemo svi zajedno nastaviti stvarati bolji i ljepši Vukovar kao grad mira, stabilnosti, radnih mjesta i razvoja – poručio je Mažar.

Izabrana je i dopredsjednica Gradskog odbora HDZ-a Marijana Balić, dvoje dopredsjednika – Franjo Orešković i Goran Bendra te 17 članova glavnoga odbora. Inače, tjedan prije unutarstranačkih izbora, u HDZ-u su održani i izbori po temeljnim ograncima za predsjednike i članove izvršnih odbora, a ukupno su istaknute 104 kandidature. Time je završen unutarstranački ustroj HDZ-a na području Vukovara.

- Ova pobjeda je novi vjetar u leđa ali i obveza prema članicama i članovima koji nakon dužeg vremena zaslužuju jedinstvo, uzajamno povjerenje i pravednost u svojim redovima. Trudit ću se opravdati moje imenovanje časnim i poštenim radom, aktivnim djelovanjem te biti na raspolaganju svakom članu HDZ-a Vukovar. Na krilima ove pobjede siguran sam da ćemo i na lokalnim izborima izboriti najbolje rezultate - rekao je Mažar. 

Pročitano 487 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija