Ispiši ovu stranicu

Nikola Mažar novi je predsjednik vukovarskog HDZ-a

Nikola Mažar novi je predsjednik vukovarskog HDZ-a Foto: Arhiv HRV-a

Na unutarstranačkim izborima, za novoga je predsjednika vukovarskoga HDZ-a izabran Nikola Mažar, prvi puta po načelu jedna član – jedan glas. Ujedno je izabran i za dopredsjednika vukovarsko-srijemske organizacije ove stranke.

Na ovim je izborima glasovalo 506 članova stranke u Vukovaru, što je po Mažarovim riječima povećanje od 80 posto u odnosu na prošle. U međuvremenu je, navodi Mažar, u vukovarski HDZ učlanjeno 200-tinjak novih članova, nakon što je stranku u svibnju ove godine napustio dio članova na čelu s Ivanom Penavom. Podsjetimo, tada je Mažar koji inače obnaša dužnost državnoga tajnika za obnovu i stambeno zbrinjavanje, imenovan povjerenikom stranke.

Zahvaljujući članstvu na iskazanome povjerenju, Mažar je za HRV istaknuo da pred vukovarskim HDZ-om stoji nastavak gospodarskih projekata i kapitalnih ulaganja u grad.

- Velikim izlaskom na unutarstranačke izbore, članovi i članice su iskazali i svoje demokratsko pravo, ali i odgovornost prema HDZ-u. Pokazali su da žele aktivno sudjelovati te poslali snažnu poruku zajedništva i jedinstva koje nam je sada i najpotrebnije. Zahvaljujem im se na ukazanome povjerenju. Nakon parlamentarnih izbora na kojima je HDZ u Vukovaru osvojio najveći broj glasova, preko 3000, građani su našu stranku prepoznali kao pobjedničku snagu u našem gradu. Pred nama je nastavak i svih gospodarskih projekata i kapitalnih ulaganja u Vukovar od strane Vlade RH koja će snažno nastaviti sa svime onime što je potrebno vezano za gospodarstvo, socijalnu i komunalnu infrastrukturu i otvaranje radnih mjesta. Prije svega se to odnosi na pomoć gospodarstvenicima i poduzetnicima da zajedno prevladamo ove COVID-19 prepreke kako bi se sačuvala radna mjesta. Vjerujem da ćemo svi zajedno nastaviti stvarati bolji i ljepši Vukovar kao grad mira, stabilnosti, radnih mjesta i razvoja – poručio je Mažar.

Izabrana je i dopredsjednica Gradskog odbora HDZ-a Marijana Balić, dvoje dopredsjednika – Franjo Orešković i Goran Bendra te 17 članova glavnoga odbora. Inače, tjedan prije unutarstranačkih izbora, u HDZ-u su održani i izbori po temeljnim ograncima za predsjednike i članove izvršnih odbora, a ukupno su istaknute 104 kandidature. Time je završen unutarstranački ustroj HDZ-a na području Vukovara.

- Ova pobjeda je novi vjetar u leđa ali i obveza prema članicama i članovima koji nakon dužeg vremena zaslužuju jedinstvo, uzajamno povjerenje i pravednost u svojim redovima. Trudit ću se opravdati moje imenovanje časnim i poštenim radom, aktivnim djelovanjem te biti na raspolaganju svakom članu HDZ-a Vukovar. Na krilima ove pobjede siguran sam da ćemo i na lokalnim izborima izboriti najbolje rezultate - rekao je Mažar. 

Pročitano 1016 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar