Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U OBŽ 326 pozitivnih na COVID - 19, sedam osoba preminulo

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđeno je čak 326 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu u proteklih devet mjeseci, odnosno od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano ukupno 628 uzoraka za osobe s područja Osječko-baranjske županije, priopćeno je iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova (s prigradskim naseljima) Osijek (148), Đakovo (34), Valpovo (25), Belišće (22), Našice (6), Beli Manastir (8) iDonji Miholjac (4). Na području općina najviše novopozitivnih osoba ima Čepin (24), slijede Petrijevci (6), po pet Antunovac iČeminac, po četiri Bilje, Bizovac i Darda, po tri Erdut i Punitovci, po dvije Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Popovac, Semeljci i Strizivojna, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Draž, Feričanci, Jagodnjak, Podgorač, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka.

S povećanjem broja pozitivnih osoba povećava se i broj hospitaliziranih, pa je tako trenutno na bolničkom liječenju ukupno 219osoba oboljelih od COVID-19, i to 182 osobe u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 34na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je37pacijenta s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata preminulo je sedam osoba zaraženih koronavirusom. U KBC-a Osijek preminule su četiri ženske osobe (iz Popovca rođena 1932. godine, iz Ivanovca rođena 1950. godine, iz Valpova rođena 1942. godine i iz Osijeka rođena 1938. godine) i dvije muške osobe (iz Batine rođen 1928. godine i iz Belog Manastira rođen 1962. godine). U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je muška osoba iz Valpova rođena 1936. godine.

U samoizolaciji se na području OBŽ nalazi ukupno 1.878 osoba.

Policija je provela 36 provjera osoba u samoizolaciji, i to 35 samoinicijativnih provjera u kojima su svi zatečeni na prijavljenoj adresi, međutim prilikom provjere dojave građana za jednu osobu iz Višnjevca utvrđeno je kršenje propisane mjere samoizolacije.

Pročitano 654 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI