Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Na Facebooku veličao "Srpsku Krajinu" i negirao da je Vukovar hrvatski grad

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru provodi istragu nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Borova kod Vukovara jer je na profilu društvene mreže godinu dana objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu paravojsku.

Kako navode iz odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak od 18. studenog 2019. do 18. studenog 2020., u Borovu, na svom profilu jedne društvene mreže, u cilju izazivanja netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda te umanjivanja zločina agresije prema pripadnicima hrvatskog naroda u Vukovaru, objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu vojsku.

Također osumnjičeni 42-godišnjak je osporavao Vukovar kao hrvatski grad i zločine koji su tijekom Domovinskog rata počinjeni na njegovom području te obilježavao, kako je navodio, "oslobođenje" Vukovara.

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, vukovarsko Općinsko odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora, izvijestili su iz ODO-a u Vukovaru.

Pročitano 588 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI