Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski Crveni križ podijelio pakete starijim osobama

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar (GD CK) poznato je po svojim brojim humanitarnim akcijama kojima pomaže potrebitima, a u vrijeme pandemije koronavirusa dodatno se aktivirao s istim ciljem.

U prvom valu su veći fokus stavili na pomoć starijim i nemoćnim osobama koje nemaju drugih članova obitelji, susjeda i prijatelja, a sada to ponovo čine, ali na nešto drugačiji način.

- Naši su volonteri po kućama podijelili preko 350 paketa osobama starijim od 65 godina, dezinficijensa i maskica. Na taj su način pomogli koliko mogu jer mnogi naši volonteri rade, neki su u samoizolaciji, a neki su na žalost zaraženi COVID-om 19, tako da sada slika nije dobra kao što je to bilo proljetos kada su se volonteri mogli više uključiti u volontiranje -  rekao je ravnatelj vukovarskog Crvenog križa Vlatko Glavaš. Dodao je kako starije osobe koje su same i dalje mogu računati na njihovu pomoć putem telefona 441- 364.

Osim pomoći starijim osobama, GD CK i dalje organizira dobrovoljno darivanje krvi, a za sada zaliha ima dovoljno.  U studenome su organizirane dvije akcije, od kojih prva 17. studenoga u kojoj je prikupljeno 35 doza, a u drugoj, održanoj 30.studenoga prikupljeno je 45 doza krvi.

- S obzirom je Zavod za transfuzijsku medicinu tražio da se odazove što veći broj dobrovoljnih darivatelja krvi, mi smo u studenome ispunili njihov plan.  Kako smo na kraju godine, mogu reći da smo u našem društvu Crvenog križa u ovoj godini prikupili ukupno 586 doza ove dragocjene tekućine – kaže Glavaš.

Najtraženije krvne grupe su A+, A- i AB, kaže Glavaš koji je pozvao građane da se odazovu njihovim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. Također je izrazio zadovoljstvo odazivom mladih sugrađana i onih koji su po prvi puta darivali krv. Iako je za 31.prosinac bilo planirano održati još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, ona se neće održati zbog epidemioloških mjera i Nove godine te će se sljedeća akcija održati 04.siječnja 2021.

 

Pročitano 462 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI