Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava obišao radove na izgradnji Gradskog stadiona

Gradonačelnik Penava obilazi radove Gradonačelnik Penava obilazi radove Foto: V. Lozančić

Radovi na izgradnji Gradskog stadiona u Vukovaru započeli su 15. listopada, a projektom je planirana izgradnja javne zgrade sportsko – rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela. Izgradit će se i nova parkirališna mjesta od kojih će biti 10 unutarnjih parkirališnih mjesta za osobna vozila, dva parkirališna mjesta za autobuse te 24 vanjska parkirališna mjesta. U fokus je stavljena i sama zgrada sportskog objekta kojoj je pridano najviše važnosti, odnosno tribinama za sjedenje sa 186 sjedećih mjesta kao i dodatnome pomoćnom igralištu na zapadnoj strani i novouređenome nogometnom igralištu.

Radove na izgradnji ovog sportskog objekta posjetio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

- Gradske službe Grada Vukovara su se potrudile osmisliti projekt modernog stadiona namijenjenog kako profesionalnom bavljenju sporta tako i rekreativnom sportu građana gdje nam je u konačnici cilj stvoriti idealne uvjete ne samo za najmlađe već i za svakoga koji bude imao potrebu doći na stadion prošetati i trčati, a pristup će biti omogućen 24 sata dnevno. Tijekom noći će biti javna rasvjeta tako da će ljudi koji u noćnim satima budu dolazili zbog tjelesnih aktivnosti moći osjećati sigurnima. Cilj nam je da kroz intervencijski plan  Vukovar učinimo još boljim za život i podignemo standard života, a to je ono što činimo - izjavio je Penava.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 12.367.818,44 kn. s PDV – om, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014-2020 kroz Intervencijski plan Grada Vukovara s 9 milijuna kuna, odnosno 73 posto od ukupno prihvatljivih troškova. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara radove financira s 2,767,818.44 kn, a Grad Vukovar sa 600 tisuća kuna. Uz izvođenje radova ugovorene su usluge stručnog nadzora koordinatora II zaštite na radu i kontrolnih ispitivanja u vrijednosti od 300.000 kuna koje financira Grad Vukovar.

Izvođač radova, tvrtka Planum-građenje d.o.o. uvedena je u posao15. listopada 2020. godine, a radovi bi trebali biti gotovi do ljeta 2021.godine.

 

Pročitano 507 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI