Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar doniralo peći i ogrjev potrebitim sugrađanima

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te Draženom Kobaševićem pročelnikom Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, Vlatko Glavaš posjetili su naše sugrađane, korisnike Danicu Marković i  Nenada Bošnjaka kojima su kroz akciju „Solidarnost na djelu“ donirane peć na kruto gorivo i ogrjev.

Tim povodom gradonačelnik Penava je izrazio zadovoljstvo radom Gradskoga društva Crvenoga križa Vukovar, a posebno ovakvim akcijama koje su sumjerene na pomoć najpotrebitijima.

-Budući da Grad Vukovar financira u velikom dijelu djelovanje vukovarskog Gradskog društva Crvenoga križa, a za ovu godinu riječ je o iznosu od 434 tisuće kuna, drago nam je kada vidimo kako čelništvo ovoga društva ta sredstva usmjerava  kroz akcije pomoći najpotrebitijima, čime ispunjavaju i svoju misiju ali i misiju svih nas- naglasio je Penava te svim korisnicima čestitao predstojeće blagdane.    

Ove godine kroz akciju je donirano 25 peći te je čak 50 obitelji s područja grada Vukovara dobilo  po 3 metra ogrjeva, rekao je Vlatko Glavaš, ravnatelj vukovarskog Crvenoga križa.

-Na ove je akcije utrošeno 85.000 kuna i drago nam je što smo uspjeli pomoći jednom broju onih kojima je pomoć bila najpotrebnija.

Korisnica Danica Marković koja je dobila peć na drva i ogrjev zahvalila je na donaciji rekavši kako će nova peć kao i ogrjev itekako dobro doći njoj i njenih troje malodobne djece.

Donacija 7

Osobe i kućanstva koja su primila ogrjev prijavljivala su se putem javnog poziva te su morali ispunjavati uvjete Gradskog društva Crvenog križa temeljem kojih im je dodijeljeno 3 metra ogrjeva.  Riječ je o kućanstvima korisnicima  zajamčene minimalne naknade, samohranim roditeljima  s ukupnim mjesečnim primanjima manjim ili u visini bruto minimalne plaće u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu od 4.062,51 kuna, kućanstvima u kojima su svi članovi umirovljenici s mirovinom manjom od 2.  000 kuna svakog člana pojedinačno, obiteljima s troje ili više djece s ukupnim mjesečnim primanjima do visine ili manjim od prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj u svibnju 2020. u iznosu od 6.655  kuna, samcima s ukupnim primanjima manjim ili u visini od 2.485 kuna te kućanstvima u kojima ukupna primanja nisu veća od 2.000  kuna po članu kućanstva.

Pročitano 521 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI