NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Nikad nije kasno - zaposleno još deset žena u Vukovaru

Nikad nije kasno - zaposleno još deset žena u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Predsjednik Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Igor Gavrić uručio je ugovore novozaposlenim ženama kroz EU projekt Nikad nije kasno iz Programa zapošljavanja žena Zaželi II. U idućih godinu dana tako će deset žena voditi brigu o 60 starijih i nemoćnih korisnika u Vukovaru i pomagati im u svakodnevnim poslovima – od odlaska liječniku, u ljekarnu i trgovinu do lakših kućanskih poslova i druženja.

Projekt je vrijedan 928.659,79 kn, u stopostotnom iznosu ga financira Europski socijalni fond, tehničku pomoć pruža VURA - Razvojna agencija Vukovar, a partneri u provedbi su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar. Korisnici projekta su žene s područja Vukovara i okolice s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem te osobe starije dobi i osobe u nepovoljom položaju.

- Ovo je veliki iskorak u radu naše udruge koja inače pomaže stradalničkoj i braniteljskoj populaciji na području Vukovara i naše županije jer smo se ovime stavili na raspolaganje svim našim sugrađanima općenito. Projekt pomaže našim zaposlenicama i njihovim obiteljima u idućih godinu dana da riješe egzistenciju, svakako doprinosi zaustavljanju raseljavanja koje je vidljivo zadnjih godina i stalo nam je da svaku obitelj zadržimo ovdje, a s druge strane osigurava pomoć našim starijim i nemoćnim sugrađanima da mogu normalnije i lakše živjeti – izjavio je Gavrić.

Posebnu zahvalu iskazao je VURI na pomoći u pripremi, provedbi i nadzoru projekta te partnerima. Naglasio je da će ova udruga nastaviti pratiti natječaje i javljati se, kako bi što više sudjelovala u životu lokalne zajednice i doprinosila njezinom razvoju.

Predstojnica HZZ-ovog Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar istaknula je vidljivo povećanje broja zaposlenih žena u drugoj fazi Programa Zaželi.

- U prvom ciklusu ovog programa prijavitelji su zaposlili 229 žena, a u drugom 335 što je veliko povećanje od 46 posto. Ovaj projekt ima veliki značaj za svaku lokalnu zajednicu u kojoj se provodi. Udio žena u broju nezaposlenih iznosi oko 55 posto, od toga su 34 posto starije od 50 godina, a samo četiri posto njih ima visoko obrazovanje. Stoga je 96 posto nezaposlenih žena starijih od 50 godina ispunjavalo uvjete za zapošljavanje kroz ovaj program. Prijavitelji su ih uglavnom i birali kao i žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, žrtve trgovanja ljudima, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi. Sve su to žene iz iznimno teško zapošljivih skupina i ovaj projekt njima i njihovim obiteljima pruža šansu da si osiguraju sredstva za život. Upravo stoga nama je drago biti dijelom ovakvih projekata – istaknula je Kolar.

Asistent na projektu Igor Šegec naglasio je da od deset zaposlenih žena u ovom projektu njih pet spada u 50 plus dobnu skupinu, a ostale su mlađe samohrane majke, žrtve nasilja i općenito žene u teškom položaju, koje često prvi put stupaju na tržište rada. 

-Naši korisnici pak kojima će ove žene pomagati, većinom su osobe 65 plus dobne skupine, par ih je mlađih s prihvatljivom medicinskom dokumentacijom o invalidnosti te osobe u nepovoljnom položaju s niskim primanjima – pojasnio je Šegec.

Pročitano 1116 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija