NAJNOVIJE
U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan Dan otvorenih vrata posebnih odjela

U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan je Dan otvorenih vrata posebnih odjela.

Učenici i djelatnici škole priredili su prigodnu priredbu na kojoj su pokazali što su u prethodnom razdoblju učili i naučili. Pripremili su razne recitacije, nastupe u kostimima, prigodne pjesme i slično.

Ispred Grada Vinkovaca obilježavanju je nazočio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić koji je naglasio kako je ova škola jedna od primjera stručnog, kvalitetnog i predanog rada.
- Ovo je prilika da se uvjerimo u vještine učenika, ali i da vidimo što su nam pripremili i što su sve uvježbavali za veliki nastup koji su dugo iščekivali i vjerujem kako će biti odlični – rekao je uoči početka priredbe Romić.

Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Vinkovci Daria Draguna posebne odjele ove škole trenutno pohađa 61 učenik, ukupno imaju 13 razrednih odjela, 8 skupina, 5 kombiniranih razrednih odjela i 1 produženi stručni postupak, a imaju i 8 učenika na nastavi u kući koji se školuju u dva programa. 
- U školu dolaze i učenici s bivšeg područja općine Vinkovci, od Vinkovaca prema Županji - rekao je Dragun te pojasnio kako su u prostore posebnih odjela škole, u zadnjih nekoliko godina, uložena značajna sredstva, što im je olakšalo rad.
- Zajedno s Gradom i Županijom prije dvije godine završili smo uređenje tri učionice, male dvorane i radionice, ugradili lift, tako da trenutno imamo otprilike 80% potrebitih kapaciteta za odrađivanje nastave – naglasio je Dragun.

 

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 15:00)
Jučer prijavljene tri provale

Jučer, 24. travnja, policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske prijavljene su tri provale, priopćeno je iz policije.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 14:36)
U Osijeku otvoren Eco City Waste Fest, prvi festival otpada u Hrvatskoj

Prvi festival otpada u Hrvatskoj, Eco City Waste Fest, otvorio je svoja vrata za građane u četvrtak u osječkom Gospodarskom centru. Festival se održava 25. i 26. travnja, a posjetitelje uz zabavan sadržaj očekuje i mnoštvo interaktivnog i edukativnog sadržaja za sve uzraste.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:53)
Toni Milun sutra će u Vukovaru održati predavanje za mlade na temu financijske pismenosti

U oranizaciji Grada Vukovara, sutra u Hrvatskom domu Vukovar gostuje nagrađivani profesor matematike i financijski vloger Toni Milun koji će održati predavanje i radionicu na temu financijske pismenosti za mlade, a u okviru projekta „Obogti se znanjem”.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:03)
U Vukovaru odigrana "Tri praščića" beogradskog kazališta "Veliki mali princ"

U organizaciji Odbora za kulturu i sport Zajedničkog vijeća općina Vukovar, u Srpskom domu u Vukovaru odigrana je predstava „Tri praščića” u izvođenju kazališta „Veliki mali princ” iz Beograda.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:59)
Vježbali u središtu Vukovara

U organizaciji Udruge za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, a u suradnji s udrugom Djeca za bolji svijet i pod pokroviteljstvom Grada Vukovara jučer je u našem gradu održan sat vježbanja, povodom Svjetskoga dana činjenja dobrih djela. U pješačkoj zoni u središtu Vukovara vježbale su članice ove udruge iz skupine 55 +, djeca vukovarskih dječjih vrtića, ali i zainteresirani građani.

- Cilj je ovoga događaja promicanje zdravlja i organizirali smo ga u okviru našega projekta „Vježbanjem s osmjehom do zdravlja”, a fotografije s ovog događaja odaslane su u 110 zemalja svijeta jer je naša suradnička udruga Djeca za bolji svijet dio svjetske organizacije inicijatora i pokretača Svjetskoga dana činjenja dobrih djela Good Deeds Day kojim povdom smo se i okupili u ovoj aktivnosti – pojasnila je Sanja Manojlović, predsjednica udruge „Fit Infinity Fitness”.

U ime Grada Vukovara satu vježbanja nazočio je pročelnik Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić koji je istaknuo podršku gradske uprave ovakvim događajima, posebice jer ovaj promiče s jedne strane zdravlje, a s druge činjenje dobrih djela.

- Uvijek ukazujemo na važnost vježbanja i bavljenja sportom, međutim rekreacija poput ove je također sastavni dio zdravoga života među svim generacijama. Stoga i podržavamo događaje i udruge kojima je cilj promicanje zdravlja, kako u rekreativnom tako i u sportskom smislu. Također, danas smo dio i obilježavanja Svjetskoga dana činjenja dobrih djela što nam je posebice drago – istaknuo je Dimić.

Diljem svijeta ovaj se dan obilježava 14.travnja ili bilo koji drugi dan tijekom tog mjeseca.

Sat vjezbanja 2 FIF 2024

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:39)
Sindikat umirovljenika Hrvatske prikupio 33 540 potpisa za peticiju „Veće mirovine odmah!

Peticiju „Veće mirovine odmah!“ Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pokrenuo je 28. veljače, a u mjesec i pol dana prikupljeno je 33 540 potpisa. Predsjednica ovoga sindikata Jasna A.Petrović u priopćenju tim povodom ističe da je riječ o zavidnoj brojci posebice jer su se potpisi prikupljali u predizborno vrijeme kada je pažnja cjelokupne javnosti bila usmjerena na političke stranke.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:44)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Predstavljene aktivnosti Grada Vukovara u ovoj godini

  • Utorak, Pro 29 2020
  • Piše: 

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava  sa svojim zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom osvrnuo se  je na konferenciji za medije na 2020. godinu te iznio aktivnosti  koje je Grad Vukovar provodio u godini na izmaku.

Dok je 2019. godina u Vukovaru bila obilježena višestrukim rekordima u gospodarstvu i turizmu   početak 2020. donio je pandemiju koronavirusa  koja se odrazila na sve djelatnosti u Vukovaru, rekao je na samome početku konferencije za medije gradonačelnik Penava. Među brojnim aktivnostima koje je gradska uprava poduzela u godini koja je na izmaku, Penava se  osvrnuo  na turističke pokazatelje u ovoj godini koji su tijekom 2019. bili rekordni, a u prvih jedanaest mjeseci ove godine  zbog  pandemije  koronavirusa ostvareno je u dolascima 37 posto, a u noćenjima 34 posto u odnosu na 2019  godinu.

-Turizam je jedna od najviše pogođenih grana pandemijom  koronavirusa, no usprkos tomu u 2020. godini u Vukovaru je nastavljen trend otvaranja novih smještajnih kapaciteta, pa je tako otvoreno sedam novih objekata pa u Vukovaru trenutno ima 44  turističko –smještajna  kapaciteta s 1018 ležajeva.- rekao je Penava.

Govoreći o kapitalnim projektima Penava je istaknuo  nedavno otvaranje simbola Vukovara- vukovarskog Vodotornja, koji je u dva mjeseca, otkako je otvoren, ostvario iznimne financijske rezultate i posjećenost iznad očekivanja.

-Sve to potvrđuje činjenicu kako Vukovar do 30. listopada i otvaranja vukovarskog Vodotornja  i nakon toga više nije i neće biti isti. – ustvrdio je Penava. On  je istaknuo o obnovu Radničkoga doma u Borovu naselju vrijednu 60 milijuna kuna čijim završetkom se otvaraju nove mogućnosti razvoja za Veleučilište Lavoslav Ružička, ali i revitalizaciju četvrti u Borovu naselju. Među kapitalnim projektima Penava je izdvojio i Gradski stadion vrijedan oko 13 milijuna kuna, čijom će izgradnjom  čitava cjelina dobiti jedan sasvim novi izgled, a u sklopu Intervencijskoga plana grada Vukovara izgradit će se i nova Ekonomska škola, ali i čitav niz drugih projekata.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić iznijela je podatke u gospodarstvu  prema kojima je za gospodarstvenike  u ovoj godini bilo namijenjeno 3,5 milijuna kuna. Već na samome početku ove godine Grad Vukovar je sufinancirao kamate na kredite ali i financijski pomogao tradicijskim obrtima da opstanu  u vremenu koronakrioze.  U ovoj je godini ukupno otvoreno 32 nova obrta  ili trgovačka društva.

-Već u ožujku i tijekom prvoga vala koronakrize pomogli smo našim gospodarstvenicima oslobodivši ih plaćanja komunalne naknade,  najma poslovnih prostora i svih davanja prema Gradu Vukovaru. Za te je namjene Grad je  izdvojio oko 350.000 kuna. Jesenski val koronakrize dočekali smo spremni i pomogli ugostiteljima da lakše prevladaju ovu krizu. Grad je raspisao javni poziv i dodijelio ukupno 700.000 kuna za režijske troškove i troškove najma poslovnih prostora te izdvojio isto toliko novca za poduzetnike koji se bave drugim uslužnim djelatnostima. –naglasila je Mujkić

Mujkić je podsjetila kako je na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća donesena odluka o novome oslobođenju troškova najma poslovnih prostora oj isu u vlasništvu Grada Vukovara.  Također i ove je godine raspisan javni poziv za poljoprivrednike težak ukupno  800.000 kuna i iskorišten  maksimalno.

-Grad  Vukovar je prema portalu Gradonačelnik hr, ponovno uvršten u top 10 gradova prema izdvajanjima za poljoprivredu. –rekla je Mujkić. Podsjetila je i na javni poziv za zadruge vrijedna 550.000 kuna.

-Sve ove mjere doprinijele su tome da je krajem studenoga ove godine u Vukovaru bilo 10.323 zaposlenih,  300 više nego protekle godine i to je rekordna brojka zaposlenih u posljednjih nekoliko godina u našem gradu- istaknula je Mujkić.

Svojim proračunskim sredstvima Grad Vukovar sustavno pomaže u socijalnom segmentu  i demografskome razvoju grada, rekao je zamjenik gradonačelnika  Marijan Pavliček.

-Proračunom za 2021. godine za 100 posto povećali smo jednokratne naknade za novorođenu djecu. Tako za rođenje prvoga djeteta naknada iznosi 2.000  kuna, za rođenje drugoga djeteta 3.000 kuna dok za treće i svako slijedeće novorođeno dijete  Grad Vukovar izdvaja 10.000 kuna. Brojne su i socijalne mjere koje obuhvaćaju najmlađe Vukovarce,  kojih je 1807 u osnovnim školama u  Vukovaru,  a za koje je Grad osigurao besplatne bilježnice, preobuku, sufinancirana je prehrana u produženome boravku  a od ove godine osigurana su i sredstva za refundaciju radnih bilježnica. Osigurano je i 34 asistenta u nastavi. – rekao je Pavliček.

Podsjetio je kako je  Grad Vukovar preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama i znatno veća financijska sredstva se ulažu u sanaciju škola i poboljšanje nastave u školama, a  tijekom ove godine investirano je  preko milijun kuna u vukovarske osnovne škole.  Osigurano je  i 20 stipendija za deficitarna zanimanja za srednjoškolce te još 138 stipendija za sve redovne studente koji studiraju na području RH.

-Ono po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj  je i naša pronatalitetna mjera kojom obiteljima s troje i više djece do 16 godina starosti sufinanciramo troškove stanovanja za što je Grad Vukovar osigurava oko 6.500 kuna režijskih troškova, a trenutno je takvih 150 obitelji. –rekao je Pavliček. Napomenuo je i kako su u posljednje dvije godine dodijelili 41 kadrovski stan.

Gradonačelnik Penava je iznio i podatak kako su u ovoj godini medijima uputili 155 poziva za različite aktivnosti.

Pročitano 598 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija