Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Zbog uporabe petardi i nošenja kape s neprimjerenim simbolima dobili prekršajne prijave

PU vukovarsko-srijemska je priopćila kako su u posljednjih 48 sati na području županije provedena ukupno 196 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), te nisu zabilježili kršenja mjera.

U istom periodu (proteklih 48 sati) utvrđena su četiri kršenja mjere samoizolacije, o čemu su podnijeta nadležna izvješća.

Policija je priopćila i kako je 5. siječnja 2021. godine, oštećena 64. godišnjakinja iz Iloka je prijavila u policijskoj postaji da joj je otuđeno nekoliko tisuća kuna  iz njezine odjeće koju je držala u obiteljskoj kući gdje prebiva, u Iloku, u ulici Samuela Zajaca. Policija je provela izvide i poduzeti će se mjere utvrđivanja svih okolnosti te će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava, zbog sumnje da je nepoznati počinitelj/i učinio kazneno djela Krađa. 

Policijski službenici su 6. siječnja 2021. godine u 3,30 sati u Bršadinu, ulica Vase Đurđevića, zatekli 20. i 21. godišnjaka, obojica hrvatski državljani, u nezakonitom korištenju pirotehničkih sredstava. Točnije, 21. godišnjak je posjedovao 7 komada petardi (tip f2) te je uporabio nekoliko takvih petardi, a 20. godišnjak je također imao 17 komada takvih petardi (tip f2)  i nezakonito je nekoliko takvih istovjetnih sredstava uporabio, izvijestila je policija.

Policija je obojici uručila prekršajne naloge zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 62. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Uredujući policijski službenici su tom prilikom također nedvojbeno uočili kod 20. godišnjaka da nosi kapu s neprimjerenim simbolima, zbog čega mu je policija uručila i prekršajni nalog zbog postojanja sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je privremeno oduzela pirotehnička sredstva od obojice te kapu od 20-godišnjaka, u skladu s istim Zakonom.

U prosincu prethodne godine smo pokrenuli operativnu akciju „Mir i dobro“ čiji je cilj smanjenje broja ozljeda koje uzrokuju nestručno, neoprezno i nezakonito rukovanje pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Pročitano 497 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI