Ispiši ovu stranicu

11 firmi iz Vukovara na popisu najstabilnijih u RH

Mjere za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 imaju značajan utjecaj na gospodarstvo, u svijetu i u Hrvatskoj. U novonastalim uvjetima povećanje rizika posebno je izraženo u djelatnostima u kojima je izravan kontakt s korisnicima usluga osnova poslovanja, kao što je primjerice sektor ugostiteljstva ili cjelokupno područje turizma. Mjere socijalnog distanciranja, izolacije i karantene utječu na velik broj poslovnih subjekata kojima u korona krizi prijeti rizik likvidnosti.

Financijska agencija Fina je u analizi kreditnog rejtinga poduzetnika utvrdila kako u Republici Hrvatskoj 1251 poduzetnik posluje s minimalnim rizikom, a od navedenog broja njih 1.085 nije apliciralo na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima koji su neposredno ili posredno ugroženim posljedicama mjera za sprječavanje širenja epidemije čime su potvrdili kvalitetu poslovanja te se dokazali kao pouzdan partner čak i u najtežim uvjetima.

Od ukupno 1085 najstabilnijih poduzetnika u uvjetima pandemije njih 27 dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije od čega je iz Vukovara njih 11. Riječ je o društvima s ograničenom odgovornošću Autowill, Filir, Enna Transport, Vuknit, Dicentra, Komunalac, Velepromet Vukovar, Vodovod grada Vukovara, Enna Properties, Interšped i Luka Vukovar.

Metodologija Fine za izračun kreditnog rejtinga poduzetnika temelji se na procjeni vjerojatnosti nastupanja statusa neispunjavanja obveza kao osnovnog faktora rizika, a ocjena kreditnog rejtinga Fine usporediva je s rejting ocjenama svjetskih bonitetnih kuća Moody's i Standard & Poor's, a izračunava se na temelju predanih godišnjih financijskih izvještaja, podataka o stanju blokade te statusu stečaja, predstečaja i likvidacije.

Pročitano 822 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI