Ispiši ovu stranicu

Aladrović: Mišljenje predsjednika Milanovića je irelevantno

Ministar Josip Aladrović Ministar Josip Aladrović HRV

Ministar rada Josip Aladrović izjavio je da se Vlada u planiranju potreba javnih radova i zapošljavanja na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije oslanja na predstavnike lokalnih vlasti i konzultira s načelnicima, gradonačelnicima i županom.

Upitan da komentira to što predsjednik Republike nije oduševljen idejom javnih radova, ministar Aladrović je u emisiji  RTL-a Danas rekao da je u tome irelevantno mišljenje predsjednika. 

"Relevantno je što misle gradonačelnici i načelnici i predstavnici lokalne vlasti. Mi smo se odmah drugi dan nakon potresa konzultirali s njima; vidjeli da postoji potreba za javnim radovima, ne u ovom trenutku, ali kada službe koje su sada na terenu u većem broju odu, tada će postojati potreba za različitim radovima u kontekstu šteta koje je na infrastrukturi nanio potres", rekao je Aladrović.

Izvijestio je da su već provedene konzultacije s gradonačelnikom Petrinje i ostalim lokalnim dužnosnicima, kao i sa županom Ivom Žinićem.

"Njima ovih 500 ljudi, koje će Hrvatski zavod za zapošljavanje financirati, trebaju. Tako da, to nam je relevantno mišljenje, i oni će najbolje znati na koji način adekvatno zaposliti te ljude", kazao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Pročitano 676 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun