Ispiši ovu stranicu

Obilježena i 23. obljetnica mirne reintegracije

Župan Galić i povratnici polažu vijenac Župan Galić i povratnici polažu vijenac Milan Paun

Predstavnici Hrvatske vojske i policije, župan Božo Galić i predstavnici Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije položili su vijence podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru obilježavajući 29. obljetnicu međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske i 23. obljetnicu dovršetka procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja.

Galić je rekao kako su datumi 15. siječnja 1992., dan međunarodnoga priznanja, i 15. siječnja 1998., dovršetak mirne reintegracije, značajni datumi za Republiku Hrvatsku i hrvatsko Podunavlje te da je odluka predsjednika Franje Tuđmana o mirnoj reintegraciji bila mudra.

Dragutin Glasnović, predsjednik Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske županije, ocijenio je da je mirna reintegracija uspješno obavljena te da može biti uzor drugim prostorima ratnih sučeljavanja u svijetu.

Izrazio je i stav da je proces trebao ići puno brže jer bi tako bilo lakše pronaći nestale i procesuirati ratne zločince.

 Program obilježavanja održan je u Hrvatskome domu Vukovar gdje predstavljena knjiga Mirna reintegracija – pobjeda razumom.

obljetnica vojska

Pročitano 563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun