Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Učenici OŠ Vladimir Nazor, od danas u energetski obnovljenoj školi

Učenici OŠ Vladimir Nazor, od danas u energetski obnovljenoj školi Foto: Grad Vinkovci

Osnovna škola Vladimir Nazor iz Vinkovaca našla se među brojnim projektima energetske obnove u gradu na Bosutu. Projekt je priveden kraju, tako da učenici drugo polugodište započinju u novoobnovljenim učionicama.

Riječ je o projektu energetske obnove vrijednom  11.066.834,15 kuna, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Po riječima ravnatelja škole Damira Burića, 465 učenika raspodijeljenih u 23 odjela ovim  su projektom dobili puno kvalitetnije uvjete školovanja.

Škola je dobila novu izolaciju, novi krov s izolacijom, a vrlo je bitna promjena i u kotlovnici gdje je stavljen novi kondenzacijski kotao. Rezultati projekta su vidljivi već ove zime jer je puno lakše zagrijati učionice, a i potrošnja je manja, kaže voditelj projekta Josip Romić dodajući kako će se rezultat energetske obnove odražavati  na smanjenje potrošnje energije za grijanje i hlađenje na godišnjoj razini od 75 posto u odnosu na godišnju potrošnju za grijanje i hlađenje prije provedbe navedenih mjera što će ujedno doprinijeti i smanjenju godišnje emisije CO2 od najmanje 50 posto.

Projekt energetske obnove ove škole samo je jedan u nizu projekata čiji je nositelj Grad Vinkovci, a završetkom ovog projekta, svoje zadovoljstvo je iskazao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Bosančić je također rekao kako je cilj sve škole pretvoriti u energetski učinkovite objekte te ih dovesti u stanje koje će omogućiti rad u jednoj smjeni i uštedu novca koji će moći biti prenamijenjen u obrazovanje i programe za djecu.

Pročitano 532 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI