Ispiši ovu stranicu

Općina Jarmina objavila Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Općina Jarmina objavila Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija Foto: HRV arhiva

Općina Jarmina objavila je Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Za tekuću akademsku godinu 2020/2021 dodijelit će ukupno deset stipendija u iznosima od 1000, odnosno 1200 kuna mjesečno, a natječaj je otvoren do kraja mjeseca.

Jedna stipendija bit će dodijeljena za studenta druge ili kasnijih godina studija s najvišom prosječnom ocjenom prethodne godine, jednu stipendiju dobit će student 1. godine studija, dok će preostalih osam stipendija biti dodijeljene studentima 2. ili kasnijih godina dodiplomskog ili diplomskog studija.
Kriteriji za dodjelu stipendije su socio-ekonomski status obitelji kandidata, uspjeh u školovanju kandidata (prosjek ocjena) te izvanškolski rezultati tijekom prethodne godine školovanja (rezultati na natjecanjima na državnom i međunarodnom nivou).
Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci, računajući od 1. siječnja. Za studij u gradovima županija koje graniče s Vukovarsko-srijemskom županijom studenti će dobiti stipendiju u mjesečnom iznosu od 1000 kuna, dok će za studij u ostalim gradovima u županijama koje ne graniče s našom dobivati 1200 kuna.
Kako stoji u natječaju, ukoliko se iz istog kućanstva više studenata prijavi na natječaj, samo jedan stipendiju može dobiti, u ovisnosti o ostvarenom broju bodova. Isto tako, ukoliko je u nekoj od prethodnih godina kandidat bio korisnik stipendije, a nije ispunio uvjete iz Ugovora, ne može sudjelovati u natječaju.

Prijedlog liste kandidata objavit će se na oglasnoj ploči te na web stranicama u roku od 15 dana nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva.
Ukoliko ne budu ispunjeni uvjeti za dodjelu svih stipendija za drugu ili višu godinu studija, Općina će onima koji zadovoljavaju uvjete iz prve godine dodijeliti ukupno dvije stipendije za prvu godinu studija, umjesto jedne.

Pročitano 414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić