Ispiši ovu stranicu

Mobilni tim pruža besplatnu pravnu i psihosocijalnu pomoć žrtvama nasilja u obitelji

Mobilni tim pruža besplatnu pravnu i psihosocijalnu pomoć žrtvama nasilja u obitelji Foto: Arhiv HRV-a

Europski socijalni fond financira projekt Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti. Projekt je započeo u svibnju prošle godine, traje godinu dana, a provodi ga udruga B.a.b.e. Usmjeren je na pružanje besplatne pomoći ženama žrtvama nasilja u obitelji, osiguravanjem regionalne dostupnosti usluga pravnog i psihosocijalnog savjetovanja.

Pomoć se pruža žrtvama nasilja u Sisačko- moslavačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji na način da mobilni tim kojega čine odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko i psihologinja Bruna Nedoklan jednom tjedno posjećuje jedan od gradova ove dvije županije, a građani se izravno mogu dogovoriti za termin kod voditeljice projekta na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Tako je od listopada prošle godine mobilni tim sedam puta odlazio na teren i pružao besplatno pravno i psihosocijalno savjetovanje, a u našoj su županiji i u četvrtak 21.siječnja, u Vinkovcima te Vukovaru.

Također, u okviru ovoga projekta pokrenuta je i besplatna telefonska linija za žene žrtve nasilja. Dostupna je svakim radnim danom od 8 do 16 sati, a na broju 0800 555 202, javljaju se volonteri i volonterke koji su prošli specijaliziranu edukaciju u okviru projekta.

Više informacija dostupno je na web stranici trebam-savjet.com, a na kojoj je i info pult na kojem sve žrtve nasilja i njima bliske osobe anonimno mogu zatražiti pomoć odnosno savjet.

Pročitano 548 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar