Ispiši ovu stranicu

S koronom na tehnički

S koronom na tehnički Foto: HRV arhiva

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana su četiri kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti. Naime, 25-godišnjak je 18. siječnja u 16,10 sati došao u stanicu za tehnički pregled u Županji kako bi obavio tehnički pregled osobnog automobila, iako mu je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće zbog pozitivnog nalaza na Covid-19. Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti osoba s kojima je bio u kontaktu, odnosno zaposlenika i drugih građana u stanici za tehnički pregled, protiv 19-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Provedena su i ukupno 137 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), pri čemu nisu evidentirana kršenja.

Pročitano 477 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić