Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

Sudionici projekta EduAkcija Sudionici projekta EduAkcija Foto: J. Vrdoljak

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

Nositelj projekta je Učilište Studium uz partnerstvo s vukovarskim Područnim uredom HZZ-a i u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, kroz poziv “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju kompetencija i vještina polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”. Ukupna mu je vrijednost 1.484.616,44 kune.  

Ana Gale, ravnateljica Učilišta Studium i voditeljica projekta je rekla kako je cilj projekta bio povećati konkurentnost na tržištu rada povećanjem razine znanja, vještina i kompetencija odraslih osoba na području Slavonije, Baranje i Srijema, osposobljavanjem, usavršavanjem i prekvalifikacijama.

- Ciljne skupine projekta su bile odrasle osobe u dobi između 15 i 34 godine samo sa završenom osnovnom školom, odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacija, odnosno do završenog 3. razreda srednje škole bez obzira jesu li zaposlene ili ne, te dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine  – pojasnila je Gale.

Gale je pojasnila je kako je provedeno šest programa obrazovanja: osposobljavanje za zavarivača TIG, usavršavanje za poslove montera fotonaponskih sustava, osposobljavanje za jednostavne poslove u kuharstvu i poslove barmena, također i prekvalifikacije za zanimanja kuhar i konobar.

U projekt  je bilo uključeno 87 osoba, a njih 86 obrazovanje je uspješno završilo. Oni će dobiti uvjerenje o završenom programu, a polaznici prekvalifikacija dobiti će svjedodžbe o novom zanimanju, odnosno o novostečenoj srednjoj školi.

Edukacija se provodila u nekoliko ciklusa u Vukovaru i Osijeku.

Pročitano 545 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI