Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Božinović: Neće biti većih popuštanja epidemioloških mjera

Ministar Davor Božinović Ministar Davor Božinović Foto: Arhiva HRV

Nacionalni stožer civilne zaštite razmišlja o liberalizaciji u ograničavanju okupljanja od 1. veljače, no većih popuštanja epidemioloških mjera neće biti, izjavio je u ponedjeljak načelnik Stožera, Davor Božinović, uoči donošenja novog seta mjera, javlja Hina.

"U Hrvatskoj neće biti totalnog lockdowna kao u nekim drugim europskim zemljama, ali neće biti ni većih popuštanja. Treba vremena da se sagleda što će biti s novim sojevima virusa", rekao je potpredsjednik Vlade, ministar Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera CZ.

Aktualne mjere na snazi su još ovaj tjedan i do kraja tog roka bit će objavljen paket novih odluka - najvjerojatnije će se produžiti tri odluke vezane uz trgovine, granice i javni prijevoz, a najviše se razgovara o popuštanju  mjere ograničavanja  okupljanja. 

"Razmišlja se o svemu što se može korigirati u smislu olakšanja, no u ovakvim okolnostima nema previše uporišta za strategiju velikog popuštanja. Najgore bi bilo da nešto naglo otvorimo, pa onda to moramo naglo zatvoriti", objasnio je Božinović.

Istaknuo je i da su nam brojevi novozaraženih sve bolji, no nisu zanemarivi.

Utjecaja na odluke posebno će imati širenje novih sojeva virusa, koji su već u hrvatskom susjedstvu, zatim usporena dinamika cijepljenja te činjenica da smo još u zimskom razdoblju, dodao je.

Upitan za najavu prosvjeda ugostitelja protiv epidemioloških mjera, odgovorio je da je to demokratsko sredstvo, ali ne zna protiv koga i čega bi se prosvjedovalo jer epidemiološke mjere nisu donesene da nekome zagorčavaju život.

"Svi se nadamo da ćemo se s daljnjim padom brojeva i procjepljivanjem vratiti u nekakav normalan život, ali je jasno da se to neće dogoditi sutra", zaključio je Božinović.

Pročitano 420 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI