Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Od ponedjeljka, 1. veljače svi osnovnoškolci će ponovno u školske klupe

Od ponedjeljka, 1. veljače svi osnovnoškolci će ponovno u školske klupe Foto: Arhiva HRV-a

Od 1. veljače, kako je bilo  i najavljivano od strane  Nacionalnoga stožera civilne zaštite ponovno započinje nastava u školskim klupama za osnovnoškolce dok je sa srednjoškolcima situacija nešto drugačija. U  vukovarskim osnovnim školama kojima je osnivač Grad Vukovar, a njih je sedam, učenici svih razreda će ponovno u školske klupe potvrdio je i pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

-Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite grada Vukovara i trenutnoj epidemiološkoj situaciji Grad Vukovar kao osnivač osnovnih škola u Vukovaru donio je odluku o početku nastave za učenike svih razreda u vukovarskim osnovnim školama.- rekao je Kobašević, podsjetivši kako su do sada nastavu u učionicama pohađali samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola dok su učenici od petog od osmog razreda nastavu pratili on line.

Kada je riječ o osnovnim školama kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija situacija je identična, ali je nešto složenija kada su u pitanju srednje škole na području županije doznajemo od Jadranke Mustapić Karlić, pročelnice županijskog Upravnoga odjela za obrazovanje i kulturu.

-Kada je riječ o srednjim školama i u dogovoru s resornim ministarstvom a sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama Nacionalnoga stožera civilne zaštite nastavu će pratiti samo učenici završnih razreda srednjih škola dok će se nastava za učenike ostalih razreda srednjih škola i dalje održavati on line. - rekla je pročelnica županijskoga Odjela za obrazovanje i kulturu te  dodala kako će ovakva situacija potrajati slijedeća dva tjedna, a onda će se razmotriti aktualna epidemiološka situacija i prema joj će se postupiti.

Pročitano 817 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI