Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Županija financira projekt Užina za sve

Projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva „Užina za sve “ ima za cilj osigurati svoj djeci koja žive na rubu siromaštva imaju makar jedan obrok dnevno u školi. Ovim projektom koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, osigurava se besplatna prehrana u školskoj godini 2020./21. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava.

Svrha ovog projekta je smanjenje siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi, a projektom su obuhvaćeni ugroženi učenici 23 osnovne škole na području naše županije. Ukupna vrijednost projekta je 989.576,33 kuna.

Vukovarsko-srijemska županija iz vlastitog proračuna financira prehranu učenicima koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom „Užina za sve “ u iznosu od 1.500.000,00 kuna u školskoj godini 2020./21. Obuhvaćeno je 14 škola kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač, a ukupni broj učenika koji primaju obrok u školama je 2.139 učenika.

-Kao i svake godine, uvijek imamo razumijevanja za učenike roditelja koji su u teškoj financijskoj situaciji i pomažemo na razne načine. Uz sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola i ovim projektom „Užina za sve“ Vukovarsko- srijemska županija uključuje se u sufinanciranje toplog obroka za najpotrebitije učenike osnovnih škola. Sretan sam što možemo pomoći ne samo djeci već i mladima da ostanu živjeti na ovom području. Imamo snage i potencijala za razvoj naše županije. Samo u zajedništvu možemo se riješiti epidemije, rješavati gospodarske probleme i otvarati radna mjesta -rekao je Galić.

Pročelnik UO za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić je istaknuo kako je ovo druga godina kako Županija sufinancira ukupan iznos prehrane za najpotrebitije. Budući je iz Europskog fonda obuhvaćeno samo 40% učenika, za preostalih 60% učenika se uključila Županija iz sredstava proračuna, a ukupan iznos kojim se financira prehrana učenika iznosi oko 2,5 milijuna kuna.

Pročitano 698 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI