Ispiši ovu stranicu

Projekt 'Što sve sportom mogu' ušao u završnu godinu

Što sve sportom mogu ja projekt je udruge Vukovarski leptirići kojim se nastoji djeci s poteškoćama u razvoju pružiti prilika djeci s područja Vukovarsko srijemske i Osječko-baranjske županije za bavljenje sportskim aktivnostima. Projekt  koji se provodi od siječnja 2019. ušao je u završnu fazu.

- Projekt 'Što sve sportom mogu ja' održava se od 2019. godine i ušao je u zadnju radnu godinu. Cilj projekta je djeci s poteškoćama u razvoju s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko- Baranjske županije osigurati preduvjete za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. U provedbu  ovog projekta biti će uključeno 200 korisnika u dobi od 3 do 18 godina, a trenutno brojimo više od 80 upisanih korisnika, kaže voditeljica projekta Slađana Trbulin

Sportske aktivnosti u sklopu ovog projekta provode se na tri različite lokacije, u dvorani udruge Vukovarski leptirići, kod partnera na projektu Sportski objekti Vukovar na bazenu u Borovu naselju i sportskoj dvorani, te u Društvu naša djeca Vukovar, a kroz ovaj projekt osiguran je niz edukacija.
- Kroz projekt smo osigurali zaposlenje mladog stručnog kadra koji mogu raditi s djecom s poteškoćama u razvoju, a osiguran je i niz radionica i edukacija kako bi pripremili sportske voditelje na rad sa djecom s teškoćama u razvoju. Ove godine planiramo organizirati i dva velika sportska događaja, a to su Mala olimpijada i Međunarodni dan sporta. Organizacija je zamišljena na način da uključimo djecu s teškoćama u razvoju i djecu iz osnovnih škola u gradu Vukovaru i okolici, rekla je Trbulin.

Vrijednost ovog projekta je oko milijun i 500 tisuća kuna od čega je 85% sufinancirano iz europskog socijalnog fonda, a iz udruge Vukovarski leptirići mole sve zainteresirane za uključivanje u projekt da se jave u prostorije udruge na adresi Velebitska 16b u Borovu naselju.

Pročitano 825 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI