Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Traži se pomoć za Ivana Mesića koji žurno mora na operaciju

Ivan Mesić Ivan Mesić Foto: Novosti.hr

Ivanu Mesiću, 13-godišnjem dječaku iz Podgrađa s Downovim sindromom i još 19 dijagnoza, kojemu svaki dan može biti koban, ponovo je potrebna pomoć.

Naime, Ivan 2. ožujka ide na operaciju u Beograd, za što je potrebno 10 tisuća eura, koliko košta operacija. Njegova majka Ana ima status njegovatelja i za to dobiva 1500 kuna, te za Ivanovu invalidninu  još  toliko, što nije dovoljno za njihovu deveteročlanu obitelj jer većina toga odlazi na Ivanove lijekove, pelene i prehranu. Stoga je svaka kuna od velike važnosti, te majka Ana traži spas u dobrim ljudima kako bi njezin najmlađi sin još poživio.

Apel za pomoć već je upućen 2019. godine za Ivanovo liječenje u Beogradu kada je uspješno operiran i neko vrijeme živio je bez većih poteškoća.

Međutim, u listopadu prošle godinu počinju novi problemi te njegova obitelj upućuje hitan apel kako bi na vrijeme prikupili potreban novac za još jednu u nizu operacija.

Naime, pri porodu Ivan je ostao bez kisika što je dovelo do niza zdravstvenih problema. Gotovo svakodnevno odlazi u bolnicu, a liječnici nemaju baš puno riječi optimizma i utjehe. Rođen je i s Downovim sindromom, a uz njega ima još 19 dijagnoza. Gubi kisik, teško diše, izbacuje krv iz usta, guši se i svaki dan može biti koban. Među brojnim problemima ističe se i tumor ispod jezika zbog kojega je u posljednjih šest godina imao dvije operacije,  jednu 2015. godine i jednu 2017. Ova posljednja urodila je plodom, barem su tako mislili, no nakon nešto više od tri godine počinju se javljati stari problemi.

-Od tada konstantno odlazimo doktorima, ali nitko nema sluha za njega. Govore nam da ni ne očekujemo nešto drugo jer je on dijete s posebnim potrebama. Njemu treba pomoć, bez obzira na sve. On se ponovno guši i ne može gutati, a ja ću se boriti za njega dokle god sam živa – poručuje majka Ana Mesić.

Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti na broj računa:

Privredna Banka Zagreb

Ana Mesić

Tekući račun u stranoj valuti: HR0423400093231942963

Tekući račun u kunama: HR1523400093215343737

Pročitano 838 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI