Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nova platforma naručivanja za cijepljenje

Ilustracija Ilustracija Foto HRV Arhiva

Ministar zdravstva Vili Beroš je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite predstavio sustav prijavljivanja građana za cijepljenje na stranici cijepise.zdravlje.hr.

- Aktiviranjem ovog sustava Hrvatska se svrstala među vodeće zemlje koje vode brigu o cijepljenju. Očekujemo da ćemo ovim osigurati uspješan start sljedeće faze cijepljenja - rekao je Beroš dodajući kako ova platforma koristi više kanala prijave za građanstvo. 

Proces je podijeljen u pet faza, a prva je iskazivanje interesa, potom će se oni upisati u središnji evidencijski sustav.

- Zatim slijedi proces naručivanja koji će po potrebi povlačiti određeni broj građana po različitim prioritetima. Omogućeno je i ordinacijama obiteljske medicine i pozivnim centrima prioritetno naručivanje. Nakon toga se obavlja samo cijepljenje te registracija cijepljenja - rekao je Beroš. 

Beroš je također rekao kako će sustav omogućiti potpuni nadzor statusa cijepljenih građana.

- Dosad je omogućeno nekoliko načina prijavljivanja, putem nove platforme, pozivom na besplatni broj 08000011 , putem obiteljskog liječnika. Građani mogu očekivati mail da su naručeni i potvrdu o točnom terminu putem novog maila i SMS poruke. U drugoj fazi predvidjeli smo i prijavu putem sustava e-Građani - rekao je Beroš. 

Pročitano 473 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI