Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

PU VSŽ izvijestila o provali, prijevari i ozljedi radnika na gradilištu

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna teška krađa provaljivanjem i dvije krađe predmeta male vrijednosti za koje se kazneni progon provodi po privatnoj tužbi, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

U periodu od 28. veljače do 1. ožujka u Ceriću je provaljeno u obiteljsku kuću u izgradnji iz koje su otuđeni nekoliko kućanskih uređaja, dvije zračne puške te više komada bezalkoholnih pića. Ovom provalničkom krađom je vlasnica, 39-godišnjakinja iz Vinkovaca, oštećena za iznos od više tisuća kuna. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska otuđenih predmeta i počinitelja, protiv kojeg će policija podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljena uporaba osobnih podataka i Krivotvorenje isprave. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnjak sredinom prosinca 2020. godine neovlaštenim korištenjem osobnih podataka 31-godišnjakinje iz Mirkovaca sačinio lažni ugovor o kupoprodaji motornog vozila marke BMW vinkovačkih registracijskih oznaka između nje kao izvorne vlasnice vozila u svojstvu prodavatelja te 48–godišnjakinje iz Iloka u svojstvu kupca, sve s namjerom kako bi on i još tri osobe (stjecatelja), koje su u međuvremenu vozilo kupovali i prodavali, izbjegli plaćanje upravne pristojbe na stjecanje rabljenih motornih vozila u Republici Hrvatskoj na koja se plaća posebni porez na motorna vozila. Protiv 21-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U ponedjeljak, u 8,30 sati, prilikom izvođenja građevinskih radova na zgradi u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, 57-godišnji djelatnik građevinske tvrtke je pomicao aluminijsku građevinsku skelu koja se tom prilikom urušila i pala na njega. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. Policijski službenici su u suradnji s inspektorom rada i zaštite na radu obavili očevid na mjestu događaja te će o utvrđenim okolnostima nesreće na radu podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Cerna-2, Babina Greda).

Pročitano 725 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI