Ispiši ovu stranicu

Penava: Protiv mene se vodi medijski linč

Konferenciju je održao ispred svoje kuće Konferenciju je održao ispred svoje kuće Milan Paun

Ispred svoje obiteljske kuće u Dubrovačkoj ulici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava održao je konferenciju za novinare kako bi odgovorio, kako je rekao, na „harangu u medijima u realizaciji političkih elita u Zagrebu“.

Nekim medijima i protukandidatima na izborima poručio je da kampanju vodi on, a ne netko od njegovih bližnjih.

„Kako meni u ovih osam godina ne mogu pronaći ništa nezakonito jer nemam problema s DORH-om ni sudom budući da nikada nisam imao ni potvrđenu kaznenu prijave, a kamoli odgovarao za neki kriminal i krađu, onda je umjesto mene odabrana druga meta – moja obitelj, odnosno moji roditelji“, ustvrdio je Penava.

Smatra da se protiv njega vodi medijski linč, da određene službe daju poluinformacije novinarima te da on ima informacije o mobilizaciji unutar sigurnosnih aparata koji rade na izvlačenju ovakvih materijala.

Penava je naveo da živi s obitelji od 2007. godine u kući koju je izgradio njegovo djed 1955. godine. Rekao je kako je puno godina čekao dodjelu stana u stambenom zbrinjavanju pa se onda uselio u ovu kuću, a kada je 2011. dobio stambeno zbrinjavanje u Borovu naselju, stan je vratio državi.

Osvrnuo se na zemljište na trasi gradske obilaznice koje je kupio njegov otac Ante Penava te naveo da je to zemljište bilo u državnom vlasništvu te je potom prodano, a Penava je peti kupac u nizu. Upitao se zašto je netko prodavao državno zemljište kada je znao da će to zemljište država opet morati kupiti.

Za Čvorkovac je rekao da asfaltirani dio ceste nije ni centimetra dulji negoli je bio ranije tako da ne stoji tvrdnja da je asfaltirao cestu do očevoga zemljišta.

„ Od ukupno 237 ulica u Vukovaru njih 55 obnovljeno je u mome mandatu, u ovih sedam godina, meni na ponos, građanima na zadovoljstvo“, istaknuo je Penava. Pokazao je i fotografije derutne kuće na Visu koju su kupili njegovi roditelji te ju potom uredili.

Naveo je i podatak kako je njegov sin od Grada Vukovara dobio studentsku stipendiju, ali se odrekao na očevu intervenciju iako je imao pravo na nju.

Ispričao je i kako njegova supruga radi u Borovu za malenu plaću i nikada nije iskoristio svoj položaj da bi joj pronašao bolje plaćeni posao.

Rekao je i kako je kupio polovni automobil star četiri godine.

Na novinarsko pitanje hoće li tužiti novinare i tražiti odštetu, odgovorio je da nema vremena za hodanje po sudovima.

Potvrdno je odgovorio na pitanje stoji li središnjica HDZ-a iza ovih prozivki na njegov račun.

Pročitano 1012 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun