Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dr. Vesna Bosanac: Povećava se broj zaraženih u Vukovaru

Ravnateljica NMB Vukovar, dr. Vesna Bosanac Ravnateljica NMB Vukovar, dr. Vesna Bosanac Foto: J. Vrdoljak

Iako broj zaraženih koronavirusom u našoj županiji nije velik u odnosu na Splitsko –dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, zabrinjava povećanje zaraženih u Vukovaru.

Od ukupno testiranih na području Vukovarsko-srijemske županije,  na koronavirus 10 posto je pozitivnih. Zabrinjava povećanje zaraženih u Vukovaru u posljednjih tjedan dana, kaže ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice  dr.Vesna Bosanac koja poziva na pridržavanje svih epidemioloških mjera, ali i upozorava na prisutnost novog soja  koronavirusa.

- Dobili smo obavijest da je na našem području izoliran britanski soj koronavirusa koji se daleko brže širi. S toga želim upozoriti da se trebamo i dalje pridržavati svih epidemioloških mjera i javiti se svom liječniku ukoliko osjetimo bilo kakve simptome kako bi nas uputili na testiranje – kaže dr. Bosanac.

U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar, trenutno je 11 osoba hospitalizirano zbog ove bolesti  od kojih je dvoje na respiratoru. Dr. Bosanac kaže da to nije veliki broj te dodaje da svakodnevno  imaju prijem jednog do dva pacijenta.

- Znakovito je da smo u posljednja dva tjedna imali dosta pozitivnih trudnica koje su došle na porođaj  koje na sreću nisu bile teže bolesne, ali se bolest širi. Čim su trudnice koje su imunološki najzdravije, znak je da se trebamo čuvati, poglavito starije osobe koje boluju od kroničnih bolesti – smatra dr. Bosanac.

Dr. Bosanac je također rekla kako je izvjesno da se broj zaraženih dolaskom ljepšeg vremena poveća te pozvala stanovništvo da se odazovu pozivu svojih liječnika i epidemiologa na cijepljenje.

- Veći broj ljudi se kreće, tako da je za očekivati da će broj zaraženih biti isti ako ne i veći. S toga ponovo apeliram na sve koji su dobili poziv od svojih liječnika i epidemiologa  za cijepljenje da se odazovu njihovom pozivu ili da izvrše predbilježbu jer je najavljeno da ćemo u ožujku dobiti veću dozu cjepiva. Tek kada se na našem području cijepi dvije trećine stanovništva za očekivati je da će se virus manje širiti - zaključila je dr. Bosanac.

Pročitano 460 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI