Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Potpisan sporazum za usavršavanje menadžera PUMA

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca već petnaestu godinu zaredom provodi Program usavršavanja managera- PUMA. U Palači Srijem tim su povodom župan Božo Galić i direktor HUP-ovog  Regionalnog ureda Osijek dr.sc. Ivan Sarić potpisali Ugovor o sufinanciranju „Programa usavršavanja managera - PUMA“ Hrvatske udruge poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2021.godinu.

-Mi ne odustajemo od novih stvari ,novih edukacija, znanja i tehnologija a usavršavanje u menadžerstvu je jako bitno za osobe koje se žele time baviti-rekao je župan Galić.

Edukacije su usmjerene na opće i generalno znanje u području menadžmenta, marketinga, upravljanje i nekih aktivnih regulativa koji mogu podići kvalitetu upravljanja  kao i cijelog sustava, a svatko u svojem području na ovaj način edukcije može podići razinu upravljanja u svojem poslovanju.

-PUMA predstavlja suvremeni sustav kontinuirane edukacije menadžera koji karakterizira postojanost, stalna prilagodba novim menadžerskim trendovima i hrvatskim posebnostima. Edukacije  provode vrhunski predavači s bogatim gospodarskim iskustvom kroz programe koji daju optimalan balans između najaktualnijih istraživanja i primjenjive prakse-rekao je Sarić te dodao kako su  programi  koncipirani za visoku stručnu spremu, a sastavljaju se u suradnji s poslodavcima. Teme ponekad uvjetuju i okolnosti, odnosno promjene u okruženju u kojem se provodi program, tako je u 2020. godini održan poseban seminar na temu korona krize.

Sarić je naglasio kako se besplatno educirati mogu i vukovarsko-srijemski studenti studenti koji pohađaju Veleučilište Lavoslav Ružička, Sveučilište J.J Strossmayer u Osijeku ili Sveučilište u Slavonskome brodu. 

Vrijednost ugovora koji Vukovarsko-srijemska županija sufinancira za 2021. godinu je 25.000 kuna. Tijekom provedbe programa u 2020. godini 150 polaznika je sudjelovalo na 7 različitih tematskih seminara, kojima je cilj bio osposobiti što više mladih ljudi kako bi edukacijom i stručnim usavršavanjem stekli praktična iskustva i znanja, te na taj način doprinijeli napretku gospodarstva u županiji.

Od početka provedbe programa u  2006. godini pa do danas, kroz program PUMA educirano je 3150 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, a zanimanje je iz godine u godinu sve veće.

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI