NAJNOVIJE
Milanović: Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u Europsku uniju

Predsjednik RH Zoran Milanović u utorak je razgovarao s predstavnicima braniteljskih udruga, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih postrojbi te je poručio kako se pitanje nestalih mora riješiti prije ulaska Srbije u EU. 

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:47)
Umirovljenici će dobiti dodatak na mirovine od 400 do 1.200 kuna

Predstavnici Matice sindikata i Stranke umirovljenika dogovorili su u Vladi isplatu covid dodatka za umirovljenike koji će obuhvatiti 850.000 korisnika te neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata počinje krajem travnja.

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:36)
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Stožer: 1936 novooboljelih od koronavirusa, 25 umrlih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:08)

Penava obilježio Dan žena i s članicama Udruge žena Vukovar

Penava obilježio Dan žena i  s članicama Udruge žena Vukovar Foto: Marija Molnar

Svake godine Udruga žena Vukovar organizira obilježavanje Međunarodnoga dana žena kako bi se ukazalo na važnost žena u našoj zajednici. Tradicionalno im s na ovaj dan pridruži i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pa je tako bilo i ovoga puta, osim što je druženje zbog situacije s COVIDOM-19  održano na otvorenom  i to na edukacijskom nasadu kojega je udruga na korištenje dobila od Grada Vukovara u okviru projekta Eko-start.

- Položaj žena nije se promijenio ni nakon 100 godina borbe za prava žena. Ostao je isti, ako ne i gori i žene danas u 21.stoljeću nisu punopravne i ravnopravne članice društva, ekonomski, politički i društveno.
Stoga još uvijek traje borba svih nas za bolja prava žena, njihovu jednakost na tržištu rada i u političkom životu. Svi projekti koje radimo u Udruzi žena Vukovar za cilj imaju osnaživanje žena i mi svakodnevno radimo na tome da žene ostvare ravnopravniju ulogu u našem društvu – istaknula je koordinatorica udruge Mirjana Mizdrak Mišanović.

Udruga žena Vukovar jedna je od najaktivnijih udruga u gradu koja trenutno provodi četiri EU projekta, zapošljava i jako je vidljiva u zajednici, naglasio je gradonačelnik Vukovara koji je povodom Dana žena okupljenim članicama podijelio ruže.

-Družimo se cijelu godinu, na izletima, kroz aktivnosti u gradu ili na društvenim igrama u njihovoj udruzi. Sada smo ovdje na ovom eko-nasadu koji je tu nikao zahvaljujući ovim ženama koje neumorno, predano i  uspješno provode projekte. Vidi se da ova udruga živi ovaj grad i pomaže našim sugrađanima. Najnoviji najnoviji projekt za prijevoz starijih i nemoćnih osoba pokazuje da prate potrebe naših sugrađana jer im je to uistinu potrebno ne samo ovdje u Vukovaru nego u cijeloj Slavoniji. Zato sam uvijek tu i bit ću im na raspolaganju jer svi skupa činimo dobre stvari za ovaj grad – istaknuo je Penava.

UDZVU 3

Inače, edukacijski nasad na kojemu je održano druženje nalazi se na raskrižju Ulice dr.Ante Starčevića i Hrvatskoga zrakoplovstva u Borovu Naselju. Na njemu su zasađeni lavanda i začinski vrt tijekom praktične nastave u projektu Eko-start koji je završen i u kojemu su 42 polaznika i polaznice osposobljeni za dva programa u ekološkoj poljoprivredi. Ovi trajni rezultati projekta dobra su podloga za daljnje aktivnosti udruge u tom smjeru.


Pročitano 153 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija