Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

PU VSŽ: razbojništvo, krađa automobila, predaja oružja i prometne nesreće

U svom redovitom priopćenju, PU vukovarsko-srijemska je izvijestila kako su 5. ožujka, oko 17,45 sati, u Mirkovcima 32-godišnjak, 26-godišnjak i 24-godišnjakinja, uz uporabu tjelesne snage, počinili razbojništvo nad 19-godišnjakom te mu otuđili mobitel s preklopnom maskom u kojoj su se nalazili osobni dokumenti i bankovna kartica. 19-godišnjak je zatražio liječničku pomoć u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, troje osumnjičenih su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Tijekom vikenda na području Postaje granične policije Županja evidentirana su dva slučaja neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i jedna krađa osobnog automobila. Naime, tijekom noći 5./6. ožujka iz dvorišta obiteljskih kuća u Županji, a potom i iz garaže u Štitaru, otuđeni su osobni automobili. U sva tri slučaja osobni automobili su bili otključani, a ključevi za pokretanje ostavljeni  u bravici za paljenje motora. Dva osobna automobila pronađena su napuštena 6. ožujka, jedno na benzinskoj postaji Rastovica, drugo u blizini Slatine, te su vraćena vlasnicima. Policija je obavila očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje. Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela,policija savjetuje vlasnicima automobila da zaključavaju osobno vozilo kada ga ostavljaju, čak i za kratko vrijeme odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) te da ne ostavljaju ključeve u vozilu bez nadzora. Također,  da zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljaju ih poluotvorenima, te dokumente vozila ne ostavljaju u vozilu.

Dobrovoljna predaja oružja

Tijekom vikenda troje građanina s vinkovačkog područja koji su željeli ostati anonimni dragovoljno su predali sljedeća minsko-eksplozivna sredstva: jedna zračna puška, jedan pištolj, četiri ručne bombe, 550 komada streljiva i tri spremnika za automatsku pušku.

Također, prilikom čišćenja podrumskih prostorija u obiteljskoj kući u Vukovaru pronađena je jedna automatska puška s četiri pripadajuća nabojnika te 140 komada streljiva. Minsko-eksplozivna sredstva izuzeo je djelatnik protueksplozivne zaštite i pohranio ih u prostorije policije do uništenja.

Policija je izvijestila i o slučaju u kojem je u ranim jutarnjim satima, 7. ožujka, oštećeno vjetrobransko staklo na vratima prtljažnika na osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, parkiranom ispred obiteljske kuće 52-godišnjeg vlasnika u Vukovaru. Materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija je obavila očevid te od oštećenog zaprimila kaznenu prijavu za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, za koje se kazneni progon počinitelja pokreće povodom prijedloga. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja.

Prometne nesreće

Tijekom vikenda, od 5. do 7. ožujka 2021. godine dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Na državnoj cesti Otok-Spačva, pri slijetanju vozila s ceste 19-godišnji vozač osobnog automobila lakše je ozlijeđen. U Trpinji, pri slijetanju vozila s ceste, 51-godišnji vozač osobnog automobila također je lakše ozlijeđen.

U prometnoj nesreći 6. ožujka oko 19,15 sati u Markušici, pri naletu osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka na 31-godišnjeg pješaka, pješak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a 30-godišnji vozač koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,58 g/kg) i dva putnika napustili su mjesto događaja ne pruživši pomoć unesrećenom. Protiv vozača slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te protiv vozača i putnika u vozilu i kaznena prijava za kazneno djelo Ne pružanje pomoći. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru i Iloku.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,75 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača u Vukovaru. Zbog počinjenih težih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača uhićena jer je postajala opasnost nastavljanja činjenja prekršaja i dva putnika u osobnom automobilu su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Stacionarne kamere zabilježile su 63 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Pročitano 677 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI