Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Županjska tržnica ide u obnovu

Županjska tržnica ide u obnovu Glas Slavonije

Županjska gradska tržnica ide u renoviranje. TU informaciju potvrdio je Josip Nikolozo, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove.

-- Radovi se odnose na otvoreni dio tržnice, a riječ je o obnovi kompletnog pločnika i nogostupa. Tu je i rješavanje oborinske odvodnje, na pojedinim dijelovima je i nema, a u nekima je odvodnja jako loša i to je potrebno riješiti. U sklopu uređenja predviđena je i nabava novih štandova koji će zamijeniti postojeće – rekao je  Nikolozo. Pojasnio je kako su sadašnji štandovi dotrajali i u jako su lošem stanju, a nemaju ni zaštitu od sunca pa su pojedini prodavači donosili svoje suncobrane, postavljali najlone i pronalazili razna rješenja, što nagrđuje izgled tržnice.  Naglasio je kako namjeravaju nabaviti štandove sa zaštitom u raznim vremenskim uvjetima, koji će štititi prodavače  ali i  kupce.

Odlukom o odabiru projekata za financiranje Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2021. godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a odobrilo je Gradu Županji 300.000 kuna za obnovu gradske tržnice. Ukupna vrijednost projekta  je 950 tisuća kuna, a ostatak sredstava će zajednički osigurati Grad Županja i županjska  tvrtka Čistoća.

Pročitano 695 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI