Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Vodoprivredi predstavljen projekt za učinkovitiji sustav prikupljanja otpadnih voda

U Vodoprivredi predstavljen projekt za učinkovitiji sustav prikupljanja otpadnih voda Novosti.hr

U vinkovačkoj Vodoprivredi održana je Uvodna konferencija projekta “Razvoj ekološki prihvatljivog revizijskog okna komunalne vodne infrastrukture”.  Riječ je projektu financiranom sredstvima EU,  čiji su nositelji vinkovačka Vodoprivreda s partnerima AMM društvom  s ograničenom odgovornošću za građevinarstvo i promet i tvrtkom BODAT d.o.o. za proizvodnju, promet roba i usluge iz Vinkovaca.

-Vodoprivreda je napravila iskorak te pokrenula vlastitu proizvodnju komadnih infrastrukturnih dijelova, a koji služe u svrhu zbrinjavanja otpadnih voda. Zajedničkim radom više poduzeća ovaj dio Hrvatske dobit će jednu novu inovativnu proizvodnju- istaknuo je Dalibor Radman, voditelj projekta.

Rekao je Radman te dodao kako su problemi koji se javljaju u okolišu vezano uz prikupljanje i obradu otpadnih voda izravan cilj aktivnosti vinkovačke Vodoprivrede u kojoj rade na učinkovitijem skupljanju i obradi otpadnih voda.  Naglasio je kako je stoga prije nešto više od dvije godine počeo rad na projektu “Razvoj ekološki prihvatljivog revizijskog okna komunalne vodne infrastrukture” čiji je cilj pokrenuti novu proizvodnju komunalne infrastrukture i zadovoljiti visoke kriterije EU direktiva koje nalažu zbrinjavanje otpadnih voda u Hrvatskoj.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 21 milijun kuna, od kojih je šest milijuna i 200 tisuća kuna financirano iz EU sredstava.

Pročitano 985 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI